George R.R. Martin ve Marvel yeni bir proje için el sıkıştı

Amerikalı ünlü yazarın editörlüğünü yaptığı Wild Cards evreni çizgi romana uyarlanacak

Serinin ilk çizgi romanı Wild Cards: The Drawing of the Cards #1 adıyla yayımlanacak (Marvel Comics)

Game of Thrones evreninin yaratıcısı George R.R. Martin yeni bir çizgi roman projesi için Marvel Comics'le anlaştığını duyurdu. Martin anlaşmaya dair yaptığı açıklamada Marvel Comics'le çalışmanın "ayrıcalık" olduğunu ve bunun kendisine "sonsuz bir neşe" verdiğini söyledi. 

1 Haziran'da piyasaya sürülmesi planlanan çizgi roman serisi, Martin'in editörlüğünü yaptığı ve ilk olarak 1987'de yayımlanmaya başlayan Wild Cards antolojisinden uyarlanacak. 28 roman ve onlarca kısa hikaye içeren antoloji 40'tan fazla yazarın imzasını taşıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wild Cards esasen II. Dünya Savaşı'ndan sonra yaşananlara dair alternatif bir tarih anlatısı sunuyor. Wild Card adı verilen virüsün yayılmasından sonra birçok farklı semptom ortaya çıkmaya başlıyor. Virüse yakalananların yüzde 90'ı hayatını kaybediyor, geri kalanlarsa farklı biçimlerde mutasyona uğruyor. Bazıları çirkinleşerek "Jokerlere" dönüşürken bazıları da süper kahramanlara ya da süper kötülere evriliyor. 

Hikayeyi çizgi roman uyarlayacak ekipte Doctor Who ve Elementary dizilerinde çalışan yazar Paul Cornell ve illüstratör Mike Hawthorne yer alacak. 

 

 

Wild Cards evreninde bilimkurgu ve tarihsel öğeler ağır bassa da Marvel Comics daha çok süper kahramanların maceralarına odaklanacak.

Martin anlaşmayla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Hayranlarımın zaten bildiği gibi Wild Cards World kalbimde özel bir yere sahip. Bu yüzden Marvel gibi bir endüstri devinin anlatıyı en başından çizgi roman olarak üreteceğini duyurma ayrıcalığına sahip olmak sonsuz bir neşe veriyor.

Geçen yıl martta dijital yayın platformu Peacock'ın da Wild Cards'ın dizi projesi üstünde çalıştığı açıklanmıştı.

 

Independent Türkçe, The Guardian, Screenrant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU