Sudan'da Askeri Geçiş Konseyi, Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri’ni yükümlülüklerini ihlal etmekle suçluyor

Askeri Geçiş Konseyi'nden yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin olaylara kontrollü davrandığı, ancak bazı protestocuların görevlilere taş attıkları ifade edildi

Ordu karargahı önünde toplanan Sudanlılar / Fotoğraf: AFP (Arşiv)

Sudan’da Askeri Geçiş Konseyi (AGK), Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri’nin (ÖDBG) dün gerçekleştirilen protestolar esnasında vermiş olduğu sözleri ihlal ettiğini öne sürdü.

AGK tarafından yapılan açıklamada, bu ihlalin ülke güvenliğini bozması ve vatandaşların can ve mallarını tehlikeye sokmasına izin verilmeyeceği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AGK Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Cemaleddin Ömer Muhammed İbrahim bu sabah yaptığı açıklamada, ÖDBG’nin göstericileri, protestoları amacından saptırmaya teşvik etme, Başkanlık Sarayı ve Genelkurmay Başkanlığına ulaşmak için güvenlik güçlerini karşı koymak ve meydanlara ulaşmakta bir araç olarak kullandığını ifade etti.

AGK’dan yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin olaylara kontrollü davrandığı, ancak bazı protestocuların görevlilere taş attıkları ifade edildi. Ayrıca çıkan olaylarda güvenlik güçleri, polis ve vatandaşlar arasında ölü ve yaralıların bulunduğu belirtildi.

Polisin göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandığı bildirildi.

Açıklamada, gösterilerin amacından sapması nedeniyle üzüntü duyulduğu, önümüzdeki hafta içerisinde nihai bir siyasi çözüme varma konusunda umutlu olunduğu ifade edildi.

Konsey, güvenlik güçleri ve vatandaşlar arasında yaşanan çatışmalarda meydan gelen kayıplardan ÖDBG’yi sorumlu tutuyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'tan Independent Türkçe için çeviren: Büşra Abay

DAHA FAZLA HABER OKU