Alexander Skarsgård, Kuzeyli'nin yorucu çekimlerini anlattı: "Ağlamak istedim"

Ünlü aktör, Robert Eggers'ın ayrıntılara gösterdiği titizliğin çekimleri zorlu hale getirdiğini söyledi

Alexander Skarsgård, Kuzeyli'de babası öldürüldükten sonra intikam almak için yola koyulan Viking prensi Amleth'i canlandırıyor (Focus Features)

İsveçli aktör Alexander Skarsgård, Robert Eggers'ın yönetmen koltuğunda oturduğu Kuzeyli'nin (The Northman) yorucu çekimlerini anlattı. 

Lars von Trier'in 2011 yapımı filmi Melankoli'de (Melancholia) birlikte rol aldığı Kirsten Dunst'la Interview Magazine'e konuşan Skarsgård, Kuzeyli'de kendi sınırlarını test ettiğini söyledi.

45 yaşındaki aktör, The Witch ve The Lighthouse'un yönetmeni 38 yaşındaki Eggers'e dair şunları söyledi:

Kesinlikle mükemmeliyetçi biri. Fakat aynı zamanda deha.

Kuzeyli'yle birlikte ilk kez çok titiz bir şekilde tasarlanmış bir sette çalıştığını belirten aktör kameranın sürekli hareket ettiğini, bu nedenle de zamanlamanın çekimlerde çok önemli olduğunu belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sette geçirdiği 6 aylık sürecin hayatının en yorucu dönemi olduğu belirten Skarsgård, özellikle büyük savaş sahnelerinin çok zahmetli olduğunu ifade etti. Aktör, onlarca dublörün ve atın yer aldığı bölümlerde tek bir atın bile nereye baktığının büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Skarsgård bu sahnelere dair, "O kadar yoruluyorsunuz ki ağlamak istiyorsunuz" dedi. 

Aktör istediklerini elde ettiklerindeyse Olimpiyat madalyası kazanmış gibi hissettiklerini belirtti.

Bununla birlikte Skarsgård, Kuzeyli'nin Viking öyküsü anlatma hayalini gerçekleştirdiğini ve Eggers'in vizyonunun her bir detayı yüzde 100 mükemmel hale getirdiğini ifade etti. 

22 Nisan'da vizyona girecek Kuzeyli'de Skarsgård'ın yanı sıra Nicole Kidman, Ethan Hawke, Anya Taylor-Joy, Willem Dafoe, Ralph Ineson ve Björk rol alacak. 

 

Independent Türkçe, Interview Magazine, Indiewire

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU