İmamoğlu'ndan bir gazetecinin "Allah'ın suyu, bedava sudan nasıl para istiyorsunuz?" sorusuna yanıt: Su için biz devlete 3 milyar TL elektrik faturası ödüyoruz

İBB Başkanı İmamoğlu, "'Allah'ın suyu' dediğiniz suyu temizlemek için geçen senden bugüne ülkeyi kötü yönetenlerin kur ve faiz politikaları yüzünden, para politikaları yüzünden, dövizden, enflasyondan yüzde 300 fark ödüyoruz" diye konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün İSKİ'deki suya zam tartışması hakkında açıklamalarda bulundu. 

Değerlendirmelerinin sonunda bir gazeteci, İmamoğlu'na "'Allah'ın suyu, bedava sudan nasıl para istiyorsunuz' deniyor. Ne diyorsunuz bununla ilgili?" sorusunu yöneltti.

"Yüzde 300 fark ödüyoruz"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

İmamoğlu, muhabire şöyle yanıt verdi:

Valla Fatma Hanım bu soruyu 'Deniliyor' değil ben soruyorum deseydiniz benim size cevap tarzım farklı olurdu. Niye derseniz 'Allah'ın suyu' dediğiniz su için, biz devlete 3 milyar TL elektrik faturası ödüyoruz. 'Allah'ın suyu' dediğiniz suyu temizlemek için geçen senden bugüne ülkeyi kötü yönetenlerin kur ve faiz politikaları yüzünden, para politikaları yüzünden, dövizden, enflasyondan yüzde 300 fark ödüyoruz.

Elindeki grafiği gösteren İBB Başkanı, "Yani şu tablo, bu şehir yatırım yapıyor ve bu şehir şu anda onların ihmal ettiği müsilaj meselesinden dolayı 1 milyar euroluk yatırım yapmak zorunda. Yani ne demek biliyor musunuz? 1 milyar euro fazla değil 8 ay önce 8 milyar Türk lirasıydı. Şu anda 16 milyar Türk lirası. Neredeyse iki katı" diye konuştu.

 

 

Indepedent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU