AB Liderler Zirvesinde Rusya'ya yaptırım seçeneği masada yok

AB yetkilisi, toplantıda Rusya'ya yeni yaptırımlar getirilmesini "anlaşmazlık yaratan" bir konu olmasından dolayı görüşmeyeceklerini açıkladı

Fotoğraf: AA

Ukrayna'da yükselen tansiyon ile ilgili olarak bir AB yetkilisi, Avrupa Birliği liderlerinin bugün gerçekleştirecekleri toplantıda, Rusya'ya yeni yaptırımlar getirilmesini "anlaşmazlık yaratan" bir konu olmasından dolayı görüşmeyeceklerini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkili, Ukrayna'daki Rus destekli isyancıların Ukrayna ordusu ile karşı karşıya geldiği Donbass bölgesine düzenlenen havan topu saldırısı üzerine sorulan soruya, "Yaptırımların devreye alınması siyasal bir durum. Bu görüşmelere henüz girmiyoruz. Donbass'taki havan topu saldırısını yakından inceliyoruz ve bunun deneme ya da bahane olabileceğinin farkındayız" dedi.

AB liderleri Brüksel'de TSİ ile 13:30'da görüşmelere başlayacak.

Zirvenin hazırlanmasında görev alan ve isminin açıklanmasını istemeyen yetkili zirvede çoğunlukla Fransız ve Alman liderlerin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptıkları görüşmelere dair bilgi vereceklerini ifade etti.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'nın bir yandan birliklerinin bir kısmının döndüğü açıklaması diğer yandan Ukrayna'nın işgal altındaki vilayetleri Donetsk ve Lugansk'la ilgili kararının birbiriyle çeliştiğini ancak iş birliği yolunun hala açık olduğunu söylemişti.

 

Reuters, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU