16 yaşında öldürülen Sıla Şentürk'ün babası ve mahalle muhtarından açıklama: Zorla nişanlama gibi bir durum yok

Muhtar İsmail Yüksel, "Nişanlandığı haberleri yanlış bir bilgi. Öyle bir şey yok. Aralarında anlaşmışlar. Söz gibi yani. Bunu da kızı getirebilmek için yaptılar. Ailesi Sıla’yı eve getirmeye ikna etmek için bu yola başvurdu" dedi

Giresun’da 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek tarafından bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ün babası babası Bekir Şentürk ve mahalle muhtarı İsmail Yüksel, zorla nişan iddiasının doğru olmadığını söyledi.

Diken'den Ayşegül Kasap'ın haberine göre balıkçılıkla uğraşan Baba Şentürk, "Olayın detaylarına muhtar hakim, biliyor. Ne anlattıysa doğru" diye konuştu.

Muhtar İsmail Yüksel, baba Şentürk’ü yakından tanıdığını, olayı başından beri bildiğini belirterek şunları söyledi: 

Bir sene önce sosyal medya üzerinden tanıştılar. Sonra Hüseyin Can Gökçek ile beraber Ankara’ya kaçtılar. Ailesi önce Gökçek’in ailesini buldu. Gökçek’in ailesi de çocukları bulup haber verdi. Sıla Şentürk’ü Giresun’a geri getirdi. Aile kaçıran hakkında şikayetçi oldu. Bu sefer devlet çocuğun yaşı küçük olduğu için korumaya aldı. Diğerini de cezaevine attı.

"Ailesi hiçbir zaman istemedi"

Nişanlandığı iddialarının doğru olmadığını aktaran Yüksel, "Öyle bir şey yok. Aralarında anlaşmışlar. Söz gibi yani. Bunu da kızı getirebilmek için yaptılar. Ailesi Sıla’yı eve getirmeye ikna etmek için bu yola başvurdu. Zorla ailesinin vermesi gibi bir şey yok. Ailesi hiçbir zaman istemedi. Zamanla vazgeçer diye kızı eve gelmeye ikna etmek için ‘Tamam arkandayız’ demişler. Kız hakikaten de sonra vazgeçti. Ama bu sefer de oğlan rahat bırakmadı. Sürekli arayıp tehdit etmiş. Cenaze evinde halası da sürekli telefonla tehdit aldıklarını söylüyordu" diye konuştu.

Hüseyin Can Gökçek'in bir gün önce Giresun’a giderek Yalı Mahallesi’nin çıkışındaki Turizm Otel’de kaldığını söyleyen Muhtar Yüksel şöyle devam etti:

Yan mahallenin sınırlarında bulunan bir otel. Sabah 08:30 gibi taksiyle beraber çıkmış. Babası denizde, balıkçı. Annesi fındık fabrikasında çalışıyor. O da yok. Küçük kardeşi de okulda o sırada. Evde sadece yaşlı babaannesi var. Babaannesi yarı felçli. Kızı üst katta katletti. Boğazından şah damarından kesti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

10 suçtan sabıkası var

Ordu-Giresun Havalimanı yakınlarında yakalanarak gözaltına alınan  21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkarılan zanlı, Giresun E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

20220217_2_52212722_73773352.jpg
Hüseyin Can Gökçek cezaevine gönderildi. Fotoğraf: AA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Caninin mümkün olan en ağır cezayı alması için davaya müdahil olunacaktır

Cinayete ilişkin ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan da açıklama geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

2020 yılında staj için kurulmuş whatsapp grubunda tanışan S.Ş. ve H.C.G.’nin aralarında duygusal yakınlık gelişmiştir. 22.03.2021 tarihinde bu ilişkinin S.Ş.’nin ailesi tarafından onaylanmaması sebebiyle S.Ş. ailesi tarafından şiddete maruz kalmıştır. Gelişen olaylar neticesinde kız çocuğu ve zanlı birlikte kaçmıştır. Ailenin şikayeti üzerine emniyet kontrol noktasında S.Ş. ve H.C.G. polis memurları tarafından yakalanmıştır.

25.03.2021 tarihinde kız çocuğu S.Ş. hakkında acil koruma kararı alınmış ve Bakanlığımıza bağlı bir kuruluşa yerleştirilmiştir. Bu süreçte H.C.G. de hakkında yapılan şikayete istinaden tutuklanmıştır.

Yapılan incelemeler sonucunda ve aile ile çocuğun ortak istekleri doğrultusunda 12.04.2021 tarihinde kız çocuğu, hakkında danışmanlık tedbiri kararı alınarak ailesi yanına dönmüştür.

11.11.2021 tarihinde, S.Ş. hakkında devam eden istismar davasında aile H.C.G.'den şikayetçi olmuş, kız çocuğu ise şikayetinden vazgeçmiştir. Sanığın mahkemeye %50 oranında engelli olduğuna dair rapor ibraz etmesi ve S.Ş.'nin şikayetini geri çekmesi üzerine H.C.G. mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmiştir. Bunun üzerine baba, S.Ş.'nin kurum bakımına alınmasını talep etmiştir.

16.11.2021 tarihinde savcılık kararı ile kız çocuğu S.Ş. hakkında ikinci kez acil korunma kararı alınarak yeniden Bakanlığımıza bağlı bir kuruluşta korumaya alınmıştır.

İlerleyen süreçte S.Ş. yeniden H.C.G.'den şikayetçi olmuş ve ailesi yanına dönmek istemiştir. Aile de çocukları S.Ş.'yi teslim alma talebinde bulunmuştur. 07.12.2021 tarihinde danışmanlık tedbiri kararının devam etmesi kaydıyla kız çocuğu ailesi yanına dönmüştür.

20.01.2022 tarihinde danışmanlık tedbiri kapsamında yapılan en son görüşmede, çocuk veya ailesi tarafından herhangi bir risk ve tehdit durumundan bahsedilmemiş ve bu yönde bir başvuruda bulunulmamıştır.

16.02.2022 tarihinde yaşanan cinayetin ardından Bakanlığımız uzmanları, aile ile rehberlik ve psikososyal destek çalışmalarına başlamıştır.

21 yaşındaki failin tutuklu yargılandığı hukuki süreç Bakanlığımız tarafından takip edilmektedir. Caninin mümkün olan en ağır cezayı alması için davaya müdahil olunacaktır.

Bakan Bozdağ: Takipçisi olacağım

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İnsanlıktan nasibini almamış biri, 16 yaşındaki Sıla kızımızı hayattan ve hayallerinden kopardı. Hepimizin yüreği yandı. Canavarca hisle işlenen bu cinayetin yakın takipçisi olacağım. Sıla kızımıza Allah'tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Sıla Şentürk'ün cenazesi toprağa verildi.

Şentürk'ün cenazesi, babaevinde helallik alınmasının ardından Yalı Mahallesi Camisi'ne getirildi.

Cenazesi defnedildi

 Giresun'da evinde bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ün cenazesi toprağa verildi.

Şentürk'ün cenazesi, babaevinde helallik alınmasının ardından Yalı Mahallesi Camisi'ne getirildi.

85d76162-80f8-4445-a38d-c446c7ec83e7 (1).jpg
Sıla Şentürk 16 yaşındaydı Fotoğraf: AA

Vali Ünlü: Tek tesellimiz faili, çok kısa sürede adalete teslim ettik

Vali Enver Ünlü, cenaze töreninin ardından gazetecilere, büyük üzüntü yaşadıklarını, 16 yaşındaki bir kız çocuğunu acı şekilde kaybettiklerini söyledi.

"Onu koruyamadık ama tek tesellimiz faili, çok kısa sürede, düzenli ve titiz bir çalışmayla havalimanında kaçmak üzereyken arkadaşlarımız yakaladılar, adalete teslim ettik." ifadesini kullanan Ünlü, şunları kaydetti:

Şimdi en büyük temennimiz en ağır cezaya çarptırılması için her türlü delilin toplanması. Adli makamlar tarafından zaten gereği yapılıyor. Adalete caniyi teslim ettik, bizim görevimiz şimdi ailenin acısını paylaşmak. Hep beraber kabristana gidip son vazifemizi yapacağız kızımıza. Ben de 3 kız babasıyım. Son olmasını diliyorum. Yüreğimiz yanıyor. Katil zanlısının daha önce sabıkası olduğu arkadaşlarımız tarafından tespit edildi. Hepimizin başı sağ olsun. Bu son olsun. Buradan gerekli dersleri çıkaralım. Gerekli tedbirleri hep beraber alalım. Bundan sonra bu tür acıların, bu tür katliamların yaşanmaması için toplum olarak, devlet olarak üzerimize düşeni el birliğiyle yapalım. Tüm Türkiye'nin acısı. Devlet büyüklerimiz başta olmak üzere herkes kederli ailemizin acısını paylaştı. O artık 84 milyonun evladı, hepimizin kızı. Onun ailesi hepimizin ailesi. Başımız sağ olsun.

İmam: Silkelenmenin zamanı gelmiştir

Cenaze namazını kaldıran imam yaptığı konuşmada "Televizyon ekranlarında kadınlara yönelik şiddet, çocuk tecavüzleri çocuk gelinler artık başımızı önümüze eğmiştir, silkelenmenin zamnı gelmiştir" ifadelerini kullandı. 

 

Diken, Independent Türkçe,AA

DAHA FAZLA HABER OKU