Kılıçdaroğlu: Beklentiye sokulan milletimiz, bir kez daha elektrik faturalarında yüz üstü bırakılmıştır

CHP lideri, “Bu mücadelemin sonu değil, daha başlangıcı!” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Günlerdir bile isteye, göz göre göre beklentiye sokulan milletimiz, bir kez daha elektrik faturalarında yüz üstü bırakılmıştır” dedi.

Twitter’dan bir paylaşımda bulunan CHP lideri, millete söz verdiğini ifade ederek, “Bu mücadelemin sonu değil, daha başlangıcı!” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı şöyle:

Günlerdir bile isteye, göz göre göre beklentiye sokulan milletimiz, bir kez daha elektrik faturalarında yüz üstü bırakılmıştır. Milletimize söz verdim; bu mücadelemin sonu değil, daha başlangıcı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Türkiye, hem fiyat hem bunun asgari ücrete oranı bakımından en uygun tarifeli elektrik ve doğal gaz hizmeti sunan ülkelerin başında gelmektedir” demişti.

Erdoğan, "Sivil toplum kuruluşlarının elektrik aboneliği, ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecektir” bilgisini paylaşarak, “Elektrik desteğinde halen 2,1 milyon hane olan kapsamı, 4 milyon haneye çıkartıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan ayrıca “Elektrikte 210 kilovatsaate kadarki düşük tarife ve 210 kilovatsaatin üzerindeki yüksek tarife rakamları, vatandaşımız lehine yeniden değerlendirilecektir” diye konuşmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU