Akşener: Erdoğan sebep, yaşadığımız enerji krizi sonuçtur

"Toplumun her kesimi fakirleşirken kamera önüne geçip 'Zamları devlet yapmadı' deme yüzsüzlüğü de giderayak AK Parti’ye nasip oldu"

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye’nin bir enerji krizi içerisinde olduğunu vurgulayarak “Erdoğan sebep, yaşadığımız enerji krizi sonuçtur” dedi.

Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye’nin enerji konusunda yaşadığı sorunlar üzerinden iktidara yüklendi. “Bugün yaşadığımız enerji krizi ve fahiş elektrik faturalarının sebebi İran’ın her yıl olduğu gibi doğalgazı kesmesi, küresel enerji fiyatları veya kış şartları değildir. Sayın Erdoğan sebep, yaşadığımız enerji krizi sonuçtur” diyen İYİ Parti lideri, şu ifadeleri kullandı:

Enerji krizi sadece sanayicimizin, üreticimizin elektriğinin ve doğal gazının kesilmesiyle kalmadı. Vatandaşlarımızı,  Türkiye tarihinin en yüksek elektrik, ve doğalgaz faturaları yüzünden  isyan noktasına getirdi.  Toplumun her kesimi fakirleşirken, kamera önüne geçip “Zamları devlet yapmadı” deme yüzsüzlüğü de  giderayak AK Parti’ye nasip oldu. Yani hayaldi, bu da gerçek oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Enerjide yaşanan sorunların bizzat Cumhurbaşanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tercihlerinden ibaret olduğuna dikkati çeken Akşener, şunları söyledi:

Elektrik üretimimizin yarısı kaynak itibarıyla hâlâ ithalata bağımlıyken, yerli ve millîlik diskurları eşliğinde döviz kurunu patlatan o müthiş vizyon aynı cips paketi gibi, ambalajı parlak, ama içi bomboş politikalar yürütürken 100 bin megavatlık kurulu gücümüzün, sadece yüzde 56’sını kullandıran, o üstün liyakat ve son 3 yılda, kurulu gücümüze, 15 bin megavat ilave edilirken, kullandığımız güç oranının, gerilemesine sebep olan, o olağanüstü yönetim anlayışı bizzat Sayın Erdoğan ve tercihlerinden ibarettir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU