CHP’liler Mersin’de yerel gazeteye saldırdı… Gençlik Kolları Genel Başkanı’ndan açıklama: Disiplin soruşturması başlatıldı

Killik, “CHP Gençlik Kolları, demokratik protesto sınırını aşan ve basın özgürlüğünü ihlal eden her eylemin karşısındadır” dedi

Fotoğraf: Twitter

CHP İl Gençlik Kolları üyeleri Mersin’de 35 yıldan bu yana günlük olarak yayın yapan Mersin Haberci gazetesine saldırdı.

Gazete bürosuna önce kalem daha sonra yem en sonunda da yumurta atan CHP’liler, “Yalan haber yapmayın” sloganı attı.

Haberci Gazetesi Genel Koordinatörü Yüksel Ekici “Haberi beğenmiyorsan dava açabilirsin. Eleştiriler hoş karşılanmalı. Böyle tehditler olursa basın sesini çıkaramaz. Eleştiriler doğal karşılanmalı. Bunları bir yönlendirenlerin olduğu kesin. Haberi protesto etmek doğal olabilir. Ama sokaktaki vatandaşın bunu yapması mümkün değil. Yaptığımız haberler ortada. Ranta yönelik eleştiriler var haberlerimizde siyaset bile yok. Kim rahatsız oldu ise onların yönlendirmesi. Her kesim bize destek verdi. Her vatandaş gibi bizde şehrimizi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP’den açıklama

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik olayla ilgili, “Mersin’de yerel bir gazete ile gençler arasında yaşanan ve adli makamlara intikal eden durumla ilgili gerekli disiplin soruşturması başlatılmıştır” dedi.

Twitter’dan paylaşımda bulunan Killik, “CHP Gençlik Kolları, demokratik protesto sınırını aşan ve basın özgürlüğünü ihlal eden her eylemin karşısındadır” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU