Dubai'deki Burj Al Khalifa gökdeleni, Türk bayrağıyla aydınlandı: Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'Hoş geldiniz' yazıldı

Gökdelene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkeye yaptığı ziyareti kutlamak için ‘Hoş geldiniz’ yazıldı

Fotoğraf: Twitter

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) en kalabalık şehri ve emirliğin başkenti Dubai'deki Burj Al Khalifa gökdeleni, Türk bayrağıyla aydınladı. 

Gökdelene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 'Hoş geldiniz' yazıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Şubat'ta BAE’ye iki günlük resmi ziyarette bulunacak.

Erdoğan'ın Abu Dabi Veliaht Prensi ve BAE Silahlı Kuvvetleri Yüksek Komutan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan’ın davetine üzerine gerçekleşecek olan ziyaretinde iki ülke arasında ilişki ve işbirliğini çeşitli alanlarda geliştirmenin yolları ele alınacak.

İki lider ayrıca bölgesel ve uluslararası konuların yanı sıra iki ülkeyi ilgilendiren gelişmeleri de görüşecek.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yapacağı ziyarete ilişkin, ülkede yayınlanan Khaleej Times gazetesinin Türkiye özel eki için bir yazı kaleme aldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, "Bölgesel Barış ve İşbirliği için İnisiyatif Zamanı" başlıklı yazısında, Türkiye ile BAE arasında başlayan yakınlaşmanın karşılıklı ziyaretlerle yeni bir ivme kazandığına dikkati çekti. İki bölge ülkesi olarak ilişkilerin iş birliğine doğru evrilmesinden memnuniyet duyduğunu vurgulayan Erdoğan, "İnanıyorum ki iki ülke arasındaki iş birliği alanlarının artması bölgemize de olumlu yansıyacaktır. İlişkilerimizdeki yakınlaşmanın küresel rekabetin yükseldiği bir dönemde gerçekleşmiş olması ayrıca manidardır. Bütün bölge ülkeleri Türkiye açısından önemlidir. Birleşik Arap Emirlikleri'nin, Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) ülkeleri arasında Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı olması ayrıca önem taşımaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

BAE Veliaht Prensi bin Zayed, Türkiye’de resmi törenle karşılandı

bin Zayed, 24 Kasım’da Türkiye’ye yaptığı ziyarette resmi törenle karşılanmış, Erdoğan ve Veliaht Prens, heyetler arasındaki toplantı öncesi baş başa görüşmüştü.

10 anlaşma imzalandı

Veliaht Prens’in ziyaretinde Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında enerji, çevre, finans ve ticaret alanlarında 10 anlaşma imzalanmıştı.

Dubai’den jest

Dünyanın en yüksek gökdeleni olma sıfatını taşıyan Burj Al Khalifa’ya Türk Bayrağı yansıtıldı.

Işıklandırma gösterisinde Erdoğan için ‘Hoş geldiniz’ mesajı da paylaşıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU