Erkan Mumcu, Erdoğan'la görüşmesini anlattı: "Memleket yanıyor, daha fazla vaktinizi almak istemem" diyerek müsaade istedim

Görüşmenin Ziya Selçuk'un Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ayrılmasından hemen önce olduğunu söyleyen Mumcu, "Yarım saat bile sürmedi, hal hatır sorduk, hasbihal ettik" dedi

Erkan Mumcu (solda), Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü / Fotoğraf: Twitter

AK Parti'nin kurduğu ilk hükümetlerde Kültür ve Turizm ile Milli Eğitim Bakanlığı görevlerini yürüten, daha sonra muhalif çıkışlarıyla adından söz ettirerek partisinden ayrılan Erkan Mumcu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğü belirtildi.

Sabah yazarı duyurdu

AK Parti'den ayrıldıktan sonra Anavatan Partisi'nin başına geçen, Doğru Yol Partisi'yle (DYP) ile başarısız birleşme girişiminden sonra siyaset sahnesinden çekilen Mumcu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmeyi, Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür köşesinden duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Övür, görüşmeyle ilgili şu satırları kaleme aldı:

Şimdi size siyaset kulislerine bile henüz inmemiş, bugüne kadar da ustaca saklanmış bir görüşmeden söz edeceğim. Çok değil, iki-iki buçuk ay önce Dolmabahçe Sarayı'nda Başkan Erdoğan'ın konuğu Erkan Mumcu'ydu. Denilenlere göre yaklaşık 3 saat süren baş başa bir görüşme gerçekleşti.
Mumcu, AK Parti'nin ilk iktidar döneminde Milli Eğitim, Kültür ve Turizm Bakanlığı yapmış, 2005 yılında da biraz erken bir biçimde istifa ederek Anavatan Partisi'nin başına geçmişti. Ne var ki, eski merkez sağı yeniden canlandırma girişimi hüsranla bitince kenara çekilmek zorunda kalmıştı.
Bu nedenle, Dolmabahçe görüşmesinin eski bir başbakan ile bakanı arasındaki görüşmeden çok daha fazlası olduğuna şüphe yok. Ne konuşulduğu bilinmese de görüşmenin siyaset ağırlıklı olduğunu tahmin etmek zor değil. Ayrıca Başkan Erdoğan'ın yakın geçmişte bu tür etkili hamleler yaptığı da biliniyor.

Mumcu: Görüşme yeni değil

Görüşmenin yeni olmadığına değinen Mumcu, Independent Türkçe'ye yaptığı açıklamaya "Bugünün olayı değil. Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev değişikliğinden hemen önceydi. Yoğun orman yangınlarının olduğu günlerdeydi" ifadeleriyle başladı.

"Hasbihal ettik"

Davetin Cumhurbaşkanı'ndan geldiğini ifade eden Mumcu,  görüşmenin içeriğini şu sözlerle anlattı:

Çok uzun zamandır, 10 yıldan daha uzun zamandır hiçbir temasımız olmadığı için, daha çok hal hatır sorma biçiminde geçti, aile ve çoluk çocuk hakkında hasbihal ettik. 

"Memleket yanıyor, vaktinizi almak istemem"

Görüşmenin yarım saat bile sürmediğini söyleyen Mumcu, "Daha fazla vakitlerini almak istemediğimi beyan ederek müsaade istedim. Hatta tam olarak kurduğum cümle 'Efendim memleket yanıyor, ben sizin vaktinizi almak istemem' şeklindeydi" ifadelerini kullandı. 


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU