KDV indirimini yansıtmayanlara "ağır ceza" geliyor

Bakan Muş: Vatandaşlarımızı mağdur eden marketlere en ağır yaptırımları uygulayacağımızdan kamuoyunun hiçbir şüphesi olmasın

Fotoğraf: AA

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sosyal medya hesabından bir duyuru yayınlayarak gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 1’e indirilmesiyle ilgili düzenlemenin amacına ulaşması için gerekli tedbirleri ivedilikle aldıklarını söyledi. Tüm illerin Ticaret Müdürlüklerine talimatlar verildiğini kaydeden Muş, Pazartesi günü itibarıyla denetimlerin daha da yoğunlaştıracağını bildirdi. Bakan Muş denetimlerde KDV indirimini fiyata yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşları mağdur eden marketlere en ağır yaptırımların uygulanacağını aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muş'un mesajları şöyle:

Gıda ürünlerinde KDV’nin %8’den %1'e indirilmesi düzenlemesinin amacına ulaşması için gerekli tedbirleri ivedilikle alıyoruz.  81 ilimizdeki Ticaret Müdürlüklerimize talimatımızı verdik.  Pazartesi günü itibariyle denetimlerimizi daha da yoğunlaştıracağız.Yapacağımız denetimler neticesinde KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden marketlere en ağır yaptırımları uygulayacağımızdan kamuoyunun hiçbir şüphesi olmasın.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU