Katrina Kasırgası mağdurlarının avukatı: Brad Pitt sahte vaatler sattı, inşa edilen evler küf istilası altında

Pitt'in Make It Right Vakfı, dolandırıcılık ve haksız ticaret uygulamaları iddiasıyla dava ediliyor

Brad Pitt, 2008'de Make It Right Vakfı tarafından New Orleans'ta inşa edilen ilk evlerden birinin yanından geçerken görüntülenmişti (AP)

Bir avukat, Brad Pitt'in Katrina Kasırgası kurbanlarına kötü yapılmış, küflü evler inşa ederek "tutulmayan vaatler" sattığını iddia etti.

Katrina Kasırgası'nın yarattığı yıkımın ardından, Pitt (Make It Right Vakfı'yla birlikte), 2006'da New Orleans'ta doğal afette her şeyini kaybeden insanlar için uygun fiyatlı evler inşa etme sözü vermişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2008'de 100'den fazla ev inşa edildi.

Ancak inşa edilen evlerin yapısal sorunlar barındırdığını, küf ve termit istilasına uğradığını iddia eden mahalle sakinleri adına 2018'de vakfa dava açıldı.

Dolandırıcılık, sözleşme ihlali ve haksız ticari uygulamalarla suçlanan Make It Right davası daha sonra federal mahkemeye taşındı.

Dava hala devam ediyor ve bölge sakinlerini temsil eden avukat Ron Austin, verdiği yeni bir röportajda, vakfın "bir sürü tutulmayan vaat sattığını" iddia ediyor.

Newsnation'a konuşan Austin "Brad Pitt'e inandılar" dedi.

Pitt'in onlara sattığı rüyaya inandılar… Ne yazık ki elde ettikleri şey bir sürü tutulmayan vaat… yerle bir edilip baştan yapılması gereken çürümüş evlerde yaşamak.

Pitt'in vakfı ofislerini kapatmış olsa da Austin, "onları mahkemeye getirmeye ve neyin yanlış gittiğine ve bunu nasıl düzeltmeyi planladıklarına dair bazı soruları yanıtlamalarını sağlamaya çalışmak için her gün mahkemede savaşmaya" devam edeceğini söyledi.

2018'de ilk davanın açılmasının ardından Pitt'in avukatları, onunla Make It Right Vakfı arasına mesafe koymaya çalışmış ve Pitt'in inşaat işlerinden sorumlu olmadığını iddia ederek adının davadan çıkarılması için başvuruda bulunmuştu.

The Independent, yorum almak için Pitt'in temsilcileriyle temasa geçti ama henüz yanıt alamadı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU