Raylara düşen kızı kurtarmak için trenin altına atladı

Herkes donup kalırken o kendini siper etti

Marangozun raylardaki kızı kurtardığı anlar kameralara yansıdı (Unsplash)

Hindistan'da bir kişinin raylara düşen kızı kurtarmak için hareket halindeki trenin altına daldığı anlar sosyal medyada viral oldu. 

Olay, Madhya Pradeş eyaletinin merkezi Bhopal şehrindeki Barkhedi köyünde 5 Şubat'ta yaşandı.

Marangoz Muhammed Mehboob, çalıştığı iş yerine doğru giderken hemzemin geçitte bir yük treninin yaklaştığını görünce beklemeye başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yayalarla birlikte trenin geçmesini bekleyen 37 yaşındaki Mehboob, o sırada ailesiyle birlikte bekleyen bir kızın tren raylarına düştüğünü gördü.

Hemzemin geçitte kızın raylara düştüğünü görenler donup kalırken, Mehboob kahramanca raylara girerek ayağa kalkmaya çalışan kıza doğru koşmaya başladı.

Bu sırada trenin hızla yaklaştığını gören marangoz, raylardan çekip dışarı çıkaramayacağını anlayınca kıza doğru atlayarak kendini siper etti.

Mehboob, kızın kafasını yere bastırırken, kendisi de aynı şekilde rayların arasına yattı. Bu sıradaysa yük treni üzerlerinden hızlıca geçip gitti.  
 


Kimliği açıklanmayan kız ve Mehboob korku dolu anları yaralanmadan atlattı. 

Ülkede geçen yıl da benzer bir olay yaşanmıştı. 

Maharaşta eyaletinde 6 yaşındaki bir çocuk, görme engelli annesiyle metro istasyonunda yürürken raylara düşmüştü. O sırada görev yapan makasçıysa hızla çocuğa doğru koşup, trenin gelmesine saniyeler kala çocuğu raylardan kurtarmayı başarmıştı.



Independent Türkçe, NDTV, Gulf Today

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU