Tayland'dan çiftlere çağrı: Sevgililer Günü'nde seks yapmadan önce Kovid-19 testi olun

"Kovid-19'a yakalanmak yakın temaslı solunum ve tükürük alışverişiyle mümkün"

14 Şubat 2021'de Bangkok'ta halk, Sevgililer Günü'nü kutlayan bir panonun fotoğraflarını çekiyor (AFP)

Tayland'da sağlık yetkilileri, çiftlere Sevgililer Günü'nden önce Kovid testi yaptırmalarını, maske takmalarını ve korunmalı seks yapmalarını tavsiye etti.

Çiftlerin romantik randevulardan önce hızlı bir Kovid-19 antijen testi yaptırmasının önerildiği tavsiyeler, Tayland'ın hastalık kontrol biriminden geldi.

Cuma günü AFP'ye açıklamasında "Kovid-19 cinsel yolla bulaşan bir hastalık değil" ifadelerini kullanan Tayland Üreme Sağlığı Bürosu Direktörü Bunyarit Sukrat, "Kovid-19'a yakalanmak yakın temaslı solunum ve tükürük alışverişiyle mümkün" diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ağustosta Tayland Sağlık Bakanlığı, "yüz yüze" olmayan bir pozisyon bulmanın yanı sıra tükürük ve diğer salgılardan kaçınmayı da içeren, Kovid'e karşı "güvenli seks" tavsiyelerini yayımlamıştı.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Suwanchai Wattanayingcharoen, The Bangkok Post'a verdiği demeçte, söz konusu tavsiyelerin o dönem yeterli aşı olmadığı göz önünde bulundurularak yapıldığını söyledi.

Wattanayingcharoen, ülkenin aşılanma kampanyasıyla birlikte o zamandan beri durumun değiştiğini, dolayısıyla Kovid testinin tüm aşılarını yaptırmış bireyler için yeterli olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Haber kuruluşunun bildirdiğine göre diğer bir uyarı da çiftlerin, rezervasyon yaptırdığı restoranın güvenli olup olmadığını kontrol etmek için Kovid-19 takip uygulamasını kullanmasını içeriyor.

Ayrıca yetkililer, Sevgililer Günü'nde dışarı çıkanlara, enfeksiyonun potansiyel yayılımını azaltmak için maske takmalarını ve evde, özellikle de yaşlıların ve kronik hastalığı olanların çevresinde sosyal mesafeyi korumalarını tavsiye etti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU