Rize’de yavru köpeği dereye atan işçi hakkında soruşturma, köpeğin durumuyla ilgili kaymakamlıktan açıklama

Sokağı süpürürken yanından geçen köpeği kürekle alıp köprüden aşağı atan temizlik işçisi hakkında soruşturma başlatıldı. Kalkandere Kaymakamı Sercan Yılmaz yavru köpeğin yalnızca arka sol bacağının incindiğini söyledi

Rize’nin Kalkandere Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan S.K.’nın elindeki süpürgeyle bir yavru köpeği dereye atmasının ardından gelen tepkiler üzerine Belediye’den ve Kalkandere Kaymkamı’ndan açıklama geldi. 

Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, belediyenin resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada S.K.’nın cezasız kalmayacağını ve hakkında işlem başlatıldığını dile getirdi. Yıldırım, “İnternete düşen ve bilgimiz dışında gelişen bu üzücü olay için belediyemiz adına herkesten özür diliyorum. Her canlının yaşama hakkı vardır. Belediye personelimiz hakkında gerekli işlem yapılacaktır” ifadelerine yer verdi. 


Aynı hesaptan Kalkandere Belediyesi’nin yaptığı yazılı açıklamada ise “Bugün, 29 Haziran 2019 tarihinde ilçemizde geçtiği tespit edilen menfur hadiseye dair saat 18.30'da ilgili kişi S.K’nın ifadesinin alınmasına müteakip, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca hukuki süreç işletilmiştir. Ayrıca ilgili kişi hakkında idari soruşturma süreci de başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi. 

Kalkandere Kaymakamı Sercan Yılmaz, Instagram hesabından yaptığı açıklamada “Yavru köpeğimizin sağlığı yerinde, sadece arka sol bacağında incinme var” dedi. 

Yılmaz, bir takipçisinin yaptığı yoruma “Köprünün yanında tarihi bir köprü daha vardı, onun üstüne düştü. Dereye düşseydi yaşayamazdı Allah korusun” yanıtını verdi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yavru köpeğimizin sağlığı yerinde, sadece arka sol bacağında incinme var...

Sercan Yılmaz (@sercnylmaz)'in paylaştığı bir gönderi ()


Güvenlik kameralarına yansıyan olayda S.K., köprünün üzerinde bulunan iki yavru köpekten birini küreğine üzerine koyup, köprüden dereye atıyor. Diğer yavru köpek ise canını kaçarak kurtardı.

Psikolojik tedavi gördüğünü ve sara hastası olduğunu söyleyen S.K. olayı şöyle anlattı: 

Ben sokağı süpürüyordum, bir anda başımda bir uyuşukluk oldu. Ne olduysa oldu bir anda köpeği öyle attım. Köpekleri aslında ben çok severim, onlara süt veririm. Yaptığım şeyi sonradan hatırladım ve 'Ben ne yaptım' diye kendi kendime kızdım. Ben ilaç kullanıyorum. İlacımı kullanmadığımda işte böyle tuhaf oluyorum. Ne yaptığımı kendim bile anlayamadım, öyle salladım aşağıya. Olayı anneme anlattım. Annem de bana kızdı. Ben de bir tuhaf oldum tabii. Köpeği sonradan gördüm, ölmemişti. Ölseydi cezam büyük olurmuş. Herkesten özür diliyorum, pişman oldum. Kafam yerinde değildi ve hapımı içmediğim için böyle bir şey yaptım. Ben hayvanları aslında çok severim.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU