İsviçre, Nazi sembollerinin ve selamının yasaklanmasını reddetti

Sembollerin bazılarının "şok edici" olabileceğini kabul eden Konsey, İsviçre Yüksek Mahkemesi'nin bu konudaki ifade özgürlüğü kararını hatırlattı

Fotoğraf: Reuters

İsviçre Federal Konseyi, "İnsanların Nazi sembolleri kullanmalarını suç saymak yerine kullanmalarını önlemeye odaklanılmalıdır" diyerek yasaklama talebini geri çevirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sembollerin bazılarının "şok edici" olabileceğini kabul eden Konsey, İsviçre Yüksek Mahkemesi'nin bu konudaki ifade özgürlüğü kararını hatırlattı.

Federal Konsey yaptığı açıklamada, "Irkçı simgelerin propaganda amacı olmaksızın kamusal alanda kullanılmasının insan onurunu ve kamu barışını ancak dolaylı olarak etkileyebileceğini" belirtti.

Almanya, Polonya ve Avusturya dahil olmak üzere Avrupa'daki çoğu ülkede bu tür eylemler "Nazi propagandasını yaymak" olarak değerlendirildiği için yasaklanmıştı.

Yahudi gruplar tepki gösterdi

The Local haber sitesine göre, Yahudi gruplar, yükselen antisemitizme karşı sembollerin yasaklanmamasını eleştirdi.

İsviçre İsrail Cemaatleri Federasyonu (SIG), "Sembollerin kullanılmaması için alınacak önlemlerin yardımcı olacağına inanmak saflık olur" açıklamasını yaptı.

İlkbaharda toplanacak İsviçre parlamentosunda bu karara karşı adım atılabileceği belirtiliyor. SIG, tedbirin mecliste geniş destek kazanacağını kaydetti.

 

Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU