İSKİ’den İstanbullulara çağrı: Bu durumu dikkate alarak faturalarını düzenli olarak ödemelerini bekliyoruz

İSKİ, elektrik zamlarından en çok etkilenen kurum olduklarını bildirdi

Fotoğraf: AA

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) son günlerde bazı sosyal medya kullanıcılarının elektriğe gelen zamları öne sürerek, elektrik faturaları ile birlikte su faturalarını da ödemeyeceklerini ifade ettiklerini belirtti.

Yapılan yazılı açıklamada “Halihazırda İSKİ’nin uyguladığı 5,56 TL/metreküplük 1. Kademe konut tarifesi, 30 büyükşehir belediyesinin uyguladığı su tarifeleri içerisinde 23. Sıradadır” denilerek, “İstanbul’da kente verilen suyun büyük bir kısmı şehir dışından terfi ettirilerek sağlanmaktadır. Bu bakımdan suyun maliyetinde elektriğin çok önemli bir etkisi bulunmakta olup son elektrik zamlarından en çok etkilenenler arasında, Kurumumuz ilk sıralarda yer almaktadır” ifadeleri kullanıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Şöyle ki, İSKİ’nin 2022 yılı için hesapladığı elektrik maliyeti, 1 milyar 300 milyon TL iken son elektrik zamlarıyla bu rakam 3 milyar TL’ye yükselmiştir. Saygıdeğer İstanbullu hemşehrilerimizden bu durumu dikkate alarak faturalarını düzenli olarak ödemelerini bekliyoruz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Aralık’ta gelen zamların geri alınmaması durumunda "elektrik faturasını ödemeyeceği" duyurmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU