Hindistan dünyanın en yüksek tren köprüsünün "nefes kesen" fotoğraflarını paylaştı

Bakanlığa göre köprü Eyfel Kulesi'nden 35 metre daha yüksek

(Twitter / @AshwiniVaishnaw)

Hindistan Federal Demiryolları Bakanı pazartesi günü, ülkenin kuzeyindeki Jammu ve Keşmir birlik toprağında bulunan dünyanın en yüksek demiryolu köprüsünün kemerinin fotoğrafını paylaştı.

Birliğin demiryolları bakanı Ashwini Vaishnaw, pazartesi günü Twitter'da "mühendislik harikasının" fotoğrafını şu ifadelerle paylaştı:

Dünyanın en yüksek kemeri Chenab Köprüsü bulutların üzerinde.

Fotoğrafta Reasi bölgesinde Bakkal ve Kauri arasına inşa edilen, dağlarla çevrili ve bulutların üzerindeki yüksek Chenab köprüsü görülüyor.
 


1315 metre uzunluğundaki köprü, nehir yatağı seviyesinden 359 metre yüksekte ve Keşmir vadisinde bağlantıyı iyileştirmek için inşa ediliyor. Köprü, Keşmir'deki demiryolu projesinin Udhampur-Srinagar-Baramulla hattı kapsamında Katra ve Banihal arasındaki 111 kilometrelik yolun kritik bir parçası olarak lanse ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İnşası 12,5 milyar Hint rupisine (yaklaşık 2,25 milyar TL) mal olan proje, aynı zamanda Hindistan Demiryolları tarafından üstlenilen en büyük inşaat mühendisliği girişimi olarak tanıtılıyor.

Bildirilenlere göre 17 açıklıktan oluşan köprünün 476 metre uzunluğundaki ana çelik kemer bölümü Chenab nehrini geçiyor. Ulusal Indian Express günlük gazetesinin haberine göre demiryolu projesi olası terör saldırılarını engellemek için bir "güvenlik düzenlemesine" sahip olacak, 8 büyüklüğündeki depremlere ve yüksek yoğunluklu patlamalara dayanabilecek.

Hindistan Demiryolu Bakanlığı'nın paylaştığı diğer görüntüler görkemli Himalayalar arasında yer alan yüksek köprüye daha yakından bir bakış sunuyor.
 


Mart 2021'de eski Demiryolu Bakanı Piyush Goyal, kemer tabanının inşaatı tamamlandığında köprünün bir videosunu paylaşmıştı.

Goyal, "Tarihi bir an; bu gece Chenab Köprüsü'nün kemer altı tamamlandı. Ardından inşaatı süren mühendislik harikasının üst kemeri tamamlanacak. Nihayetinde dünyanın en yüksek demiryolu köprüsü olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Bakanlığa göre kemerin yapısal detaylandırılması için gelişmiş "Tekla" yazılımından faydalanıldı ve çelik -10 ile 40 santigrat derece arasında kullanıma uygun.

"Büyüleyici" fotoğraflar sosyal medyada köprüyü "harika mimarinin en iyi örneklerinden" ifadeleriyle değerlendiren Hintlilerin kalbini kazandı.
 


Köprünün aralık ayına kadar demiryolu trafiğine açılması bekleniyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/india

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU