Fazıl Say’la bir araya gelen Bager’in hayali gerçek oldu

Doğuştan görme engelli ve absolut (kusursuz) kulağa sahip Bager Çalışcı'nın piyanist Say’la tanışma hayali gerçekleşti. Muş’ta yaşayan 7 yaşındaki Çalışçı, Say’ın bu akşam Şangay Filarmoni Orkestrası’yla vereceği konserin de davetlilerinden

Duyduğu her sesi notaya dökebilen "kusursuz kulak" diye nitelendirilen az sayıda kişiden biri olan görme engelli Bager Çalışçı'nın hayatı, geçtiğimiz yıl babasının müziğe olan ilgisini fark etmesiyle değişti. 

Muş'un Yaygın beldesinde babası Mehmet Çalışçı'nın yönlendirmesiyle müzik kursuna yazılan 7 yaşındaki Bager Çalışçı, burada kendisi gibi görme engelli müzik öğretmeni Caner Keser’le tanıştı.

Yarpuzlu Köyü İlkokulu'nda müzik öğretmenliği yapan Keser, absolut (kusursuz) kulağa sahip olduğunu farkettiği Çalışcı'ya piyano çalmayı öğretti.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

İlk konserini verdi

Kardeşler İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Bager Çalışcı'nın iki hayali vardı: Köy okulunda konser vermek ve Fazıl Say'la tanışmak. 

Bager konser verme hayalini 18 gün önce Muş'ta kent merkezine 55 kilometre uzaklıktaki Ağartı Köyü İlkokulu'nda okuyan ve hayatında daha önce piyano görmemiş öğrencilere köy meydanında Beethoven'ın Yalnızlık Senfonisi ile Ay Işığı Sonatı'nı, Yann Tiersen'nin eserini ve güncel şarkıları çalarak gerçekleştirdi.

Bager Çalışcı'nın diğer hayali ise piyanist Fazıl Say’la tanışmaktı. Basında yer alan haberler üzerine Say, Çalışçı ailesine ulaşarak onları 30 Haziran'da (bugün) İstanbul Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium'da Şanghay Filarmoni Orkestrası'yla vereceği konsere davet etti.

Say, 7 yaşındaki Bager, babası Mehmet Çalışcı ve Bager'in müzik öğretmeni Caner Keser'i evinde ağırladı.

7 yaşındaki Bager Çalışçı’yla birlikte piyano başına geçen Say, bu anları sosyal medya hesabından paylaştı.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bager 7 yaşında, hatırlarsanız ilk konserini geçen ay Muş’un bir dağ köyünde çocuklara vermişti, Görme engelli bir güzel yetenek Bager, bugün öğlen yaşadığı Muş’tan bizi ziyarete geldiler, babası sevgili Mehmet bey, piyano hocası sevgili Caner bey, Bager’e eğitiminde ileride destek olacak olan Çev Sanat ve sevgili @berrinyoleri . Dostlar; Piyano eğitimi uzun bir yoldur, 10-15 yıl, merdivenlerden çıka çıka... Bager bu yolu katedecektir, yeteneğine inancımız sonsuz, çok emek ve çok çalışma ile. En iyi hocalar ile ilerlemesi için ben de yol göstericisi olacağım. video’da Katibim çalıyoruz ama Bager “biraz ellerimiz birbirine karıştı” dedi))) Fotoğraflarda günün anısı. #fazılsay 29.06.2019

Fazil Say (@fazilsay)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Oğlunun çok heyecanlandığını ve Fazıl Say'la ilgili merak ettiği çok şey olduğunu söyleyen söyleyen baba Mehmet Çalışcı, şu sözleri söyledi:

"Bager, (Fazıl Say'ın) piyanosunu merak etti. Piyanosuyla çaldı.. 'Başka piyanistlerin eserlerini çalışmak istemiyorum, saygısızlık olur, Fazıl Say'ın eserini çalacağım' dedi. Çok iyi ve harika insanlar, Bager'i çok iyi ağırladılar. Onunla çok ilgilendiler."

 

Say ve Çalışçı ailesi- Instagram.jpg
Fotoğraf: Instagram @fazilsay

 

Bager Çalışçı, babası Mehmet Çalışçı ve müzik öğretmeni Caner Keser, Fazıl Say'ın bu akşam Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium'da Şanghay Filarmoni Orkestrası'yla vereceği konserin özel davetlileri arasında yer alıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU