Abe, Japonya’nın ABD’deki yatırımlarını daha iyi anlaması için Trump’a renkli harita verdi

Hayli basit bir görsel sunumla hazırlanan şema “Japonya’ya tebrikler, küçük bir çocukla etkileşimin en iyi nasıl kurulduğunu çözmüşler. Çok üzücü!” yorumlarına yol açtı

ABD Başkanı Trump, G20 görüşmeleri sırasında ev sahibi Japonya Başbakanı Abe ile sohbet ederken / Fotoğraf: The Independent 

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, ABD Başkanı Donald Trump’a ülkesinin ABD’deki yatırımlarını epey basit ve görsel sunumla anlatan renkli bir şema verdi.

Trump ise Japonya’da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi’nde Abe ile görüşmesinin ardından kendisine verilen detaylı yatırım şemasından övgüyle bahsetti.

Trump “Michigan, Ohio, Pensilvanya, Kuzey Karolina ve birçok eyaletimize çok sayıda otomobil firması göndermenizi takdir ediyorum. Muhteşem tesisler inşa ediyorlar” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD haritası üzerinde hazırlanan şemada, yatırımların ne olduğu ve nereye yapıldığıyla ilgili bilgiler oklarla yönlendirilen kutular içinde veriliyor.

Kırmızı harflerle “Japonya yalnızca bir ayda beş ilave yatırım yaptı” başlığıyla hazırlanan görselde yatırım sayısının ve “yalnızca bir ayda” ifadelerinin büyük harflerle ve altı çizili şekilde yazılması dikkati çekiyor. Şemadaki bu tercihin, kendine özgü bir tweet yazma anlayışına sahip Trump’ın büyük harf seçiminin yansıması olabileceği belirtiliyor.

Karmaşık belgeleri okumaya karşı isteksiz duruşuyla tanınan Trump'ın uzun süre konsantre olamayan biri olduğu biliniyor.    

 

 

Öte yandan New York Times muhabiri Peter Baker paylaştığı tweet’te “Dünya genelinde diğerlerinin olduğu gibi Japonlar da kendilerini ziyarete gelen Trump’ın gözüne nasıl gireceklerini biliyor” ifadelerini kullandı.

Yorumcular da söz konusu şemanın çocukların boyama kitabına benzerliğini gündeme getirirken beraberinde boya kalemi de verilip verilmediğini sordu.

Bir kişi de “Japonya’ya tebrikler, küçük bir çocukla etkileşimin en iyi nasıl kurulduğunu çözmüşler. Çok üzücü!” yorumunda bulundu.

Japon lider Abe, Trump’ın anlayışını kolaylaştırmak için basit bir şema kullanan ilk yabancı lider değil. Önceki haberlere göre Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker geçen yıl ABD Başkanı’na dünya ticaret politikasını izah etmek için renkli yardım kartları kullanmıştı.

Diğer taraftan bir kaynak, 2017’de Ulusal Güvenlik Konseyi yetkililerinin Trump’ın adının istihbarat brifinglerine mümkün olduğunca sık dahil edilmesini sağlamaya çalıştığını çünkü Trump’ın kendi adının geçtiği belgelere daha çok dikkat kesildiğini söylemişti.

Başka yetkililer Trump’ın içinde çok sayıda fotoğraf ve şema olan bildirileri tercih ettiğini kaydederken, yönetimden üst düzey bir isim de Trump için “İşleri gözünde canlandırmayı seviyor” demişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/asia

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU