Macron, Ukrayna-Rusya gerilimi hakkında Moskova ile diyalog kurulması çağrısında bulundu

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, “Rusya ile sağlıklı bir iletişime girmenin yollarını birlikte bulmayız, Ukrayna’da barışın sağlanması için tek yol budur” dedi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda / Fotoğraf: Reuters

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile Berlin’de gerçekleştirdiği görüşmelerde Ukrayna krizinin çözüme kavuşması için Rusya ile kararlı bir şekilde diyalog kurulması çağrısında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarkul Avsat’ın AFP’den aktardığına göre Macron, Kiev, Moskova ve Berlin’i ziyaret etmesinin ardından gazetecilere verdiği demeçte, “Rusya ile sağlıklı bir iletişime girmenin yollarını birlikte bulmayız, Ukrayna’da barışın sağlanması için tek yol budur” dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Berlin’in Avrupa’da barış ortamının sağlanması için Paris ve Varşova ile hemfikir olduğunu belirtti. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ise Avrupa’da yaşanacak bir savaşın engellenmesinin mümkün olduğunu ifade etti.

Duda, gazetecilere verdiği demeçte “Mesajlarımızın açık olması ve ortak hareket etme isteğimiz ile Avrupa’da barışın tesis edilmesi konusunda hemfikiriz. Savaştan kaçınmak için bir çözüm bulmalıyız. Daha önce söylediğim gibi, bu bizim ana görevimiz. Bunu başarabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Söz konusu açıklamalar, Berlin’de gerçekleştirilen görüşme sonrasında yapıldı.

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU