Game of Thrones'un Kışyarı seti yakıldı

Yetkililer artık kullanılmayan setin kontrollü bir yangınla ortadan kaldırıldığını söyledi

Televizyon tarihinin en popüler dizilerinden Game of Thrones'un Kuzey İrlanda'daki Kışyarı (The Winterfell) seti yakıldı. Kuzey İrlanda İtfaiye Teşkilatı setin kontrollü bir yangınla ortadan kaldırıldığını 1 Şubat'ta doğruladı. 

Yetkililer Moneyglass köyünün yakınlarında çıkan yangından haberdar olduklarını ve herhangi bir kundaklama vakasının yaşanmadığını belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Setin neden yakıldığına dairse net bir açıklama yapılmadı ancak sete artık ihtiyaç duyulmadığı için yakılmış olması muhtemel görünüyor. 

Özel Kışyarı seti dizinin son bölümleri için inşa edilmiş ve 8. sezonun The Long Night (Uzun Gece) adlı bölümünde kullanılmıştı. 

Yangın, hayranların Game of Thrones atmosferini soluyabilmesi için hazırlanan Game of Thrones Stüdyo Turu'nun (Game of Thrones Studio Tour) açılışından hemen önce gerçekleşti. 

Kuzey İrlanda'nın Banbridge semtindeki Linen Mill Stüdyoları'nda, dizinin çekimlerinin gerçekleştirildiği yerde açılan Game of Thrones Stüdyo Turu hayranları "Yedi Krallık ve ötesinin perde arkasına adım atmaya" davet ediyor. 

Eğlence merkezi 4 Şubat'ta dizinin oyuncuları Nathalie Emmanuel (Missandei), Isaac Hempstead (Bran Stark) ve Kristian Nairn'in (Hodor) katılımıyla açıldı. Dizinin çekimlerinde kullanılan birçok aksesuar ve kostüm stüdyo turunun kataloğunda yer alıyor. 

 

Independent Türkçe, Belfast Telegraph, Comicbook

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU