Doktor Strange, Avengers: Sonsuzluk Savaşı'nda yalan mı söyledi?

Bu, karakterin imajını iyi göstermiyor

Doktor Strange hakkındaki bir Avengers teorisi dilden dile yayılıyor.

Söz konusu teori, Avengers: Sonsuzluk Savaşı'nda (Avengers: Infinity War) Benedict Cumberbatch'in canlandırdığı Yüce Büyücü'nün Iron Man'in hayatını kurtarmak için Zaman Taşı'nı Thanos'a (Josh Brolin) verdiği ana tekrar bakıyor.

Bu, Thanos'un parmağını şıklatıp insanlığın yarısını ortadan kaldırmasını sağlayan Sonsuzluk Taşları'nın 6'sını da elde etme başarısının ardındaki kritik bir andı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bundan önce Thanos'un planının toplam 14 milyon 605 olası sonucunu görmek için Zaman Taşı'nı kullanan Doktor Strange, bu sonuçlardan sadece birinin Avengers'ın Deli Titan'ı yenmesini sağladığını iddia etmişti. Bu olayların Avengers: Endgame'de yaşandığını gördük.

Doktor Strange, Tony'nin kendini feda edip Thanos'u yenmesi için onun yaşamasına ihtiyaç duyuyordu.

Ama Disney+ dizisi Loki'de anlatılanlara yol açan da bu olaylardı.

Tüm zaman taşlarını geri almak için zaman yolculuğu soygununu gerçekleştirirken, Loki'nin 2012'deki hali kendi zaman çizelgesinden sapabiliyor.

Loki'de Tom Hiddleston'ın karakteri, Marvel Sinematik Evreni'nin bir sonraki Thanos tarzı kötü adamı olacağı kesin görünen korkunç bir karakterin yükselişine istemeden neden oluyor: Jonathan Majors'ın canlandırdığı Fatih Kang (Kang the Conqueror).

Doktor Strange'e inanacak olursak, kendisi, Loki'nin farklı zaman çizelgesine sıçrayan olaylar da dahil her şeyin nasıl gelişeceğini biliyordu ve bunu diğer süper kahramanlardan saklamaya karar vermişti.

Ya bu doğru ya da Doktor Strange, Zaman Taşı'nı Thanos'a verdiğinde tüm sonucu gördüğünü söylerken pervasızca yalan söylüyordu. Ya da belki Doktor Strange, her zaman çizelgesini tam olarak kontrol etmemişti (onu yargılamıyorum, sonuçta bu tek kişi için büyük bir iş).
 

Dr Strange (Marvel Studios).jpg
Doktor Strange, Thanos'a karşı verilen savaşın olası tüm sonuçlarını gördüğünü söylediğinde yalan mı söylemişti? (Marvel Studios)


Reddit kullanıcısı Docile_Doggo şöyle düşünüyor:

Doktor Strange, Avengers'ın 'kazandığı' yalnızca bir gelecek gördüğünü söyledi, dolayısıyla Strange'in gördüğü bu gelecekte Loki'nin Tesseract'ı çalışı da bulunuyor olmalı.

Ya Doktor Strange tüm olası gelecekleri görmedi, yani yalan söyledi ya da Loki'nin Tesseract'ı asla çalmadığı ve Avengers'ın yine de 'kazandığı' bir Kutsal Zaman Çizelgesi'ne başlamak asla mümkün değildi.

Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında (Doctor Strange in the Multiverse of Madness), 6 Mayıs 2022'de vizyona girecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/film

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU