400 bin dolarlık Bitcoin için babasının çayına ilaç kattı

"Böyle olmak zorunda değildi! Sana en iyi emekliliği vereceğim"

Bitcoin, 5 Şubat itibarıyla yaklaşık 565 bin TL'den işlem görüyor (Unsplash)

ABD'nin Maryland eyaletinde yaşayan Liam Ghershony, kripto para hesabına erişebilmek için Mayıs 2021'de babasının çayına ilaç katıp bayılttı.

Daha sonra yakalanan 25 yaşındaki Ghershony, suçunu kabul etti. Uyuşturucu bağımlısı genç, tedavi görmeye başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adını açıklamak istemeyen baba, kripto para hesabını birkaç yıl önce oğluyla paylaştığını söyledi. İkili 2018'de 350 bin dolar kâr elde etti.

Ancak Ghershony uyuşturucu batağına saplandı. The Washington Post gencin, anksiyete tedavisinde yararlanılan Benzodiazepin'i, kokainin yanında büyük miktarlarda kullandığını yazdı. Habere göre bu ilaç, Ghershony'de paranoyaya yol açtı.

Ghershony, değerinin düştüğü gerekçesiyle 400 bin dolar değerindeki Bitcoin'i satmak isteyince babası hesaba erişimini durdurdu.

Ghershony ise hesaba giriş yapabilmek için planını devreye soktu. Genç, 9 Mayıs'ta babasının mobilya taşımasına yardım ettikten sonra yedikleri yemekte çayına Benzodiazepin kattı.

Talihsiz adam bunun ardından uykuya dalarken Ghershony cep telefonunu alıp Bitcoin'i kendi hesabına attı ve bunun üçte birini Ethereum'a çevirdi:

Böyle olmak zorunda değildi! Sana en iyi emekliliği vereceğim.

Ghershony, daha sonra uyanacağını düşünerek babasını evde bırakıp gitti. Ancak iki gün sonra babasına ulaşamayan suçlu, babasının eski sevgilisini aradı. Adı açıklanmayan kadın da daha sonra polisle temas kurup evi kontrol etmelerini istedi.

Polis ekipleri, adamı yerde hareketsiz bulsalar da ilaçlı çay hakkında bir bilgileri yoktu. Hastaneye kaldırılan adam, 4 gün tedavi gördü.

Öte yandan Ghershony'nin annesi Christine Prefontaine, 14 Mayıs'ta yetkililere iletişime geçip oğlunun, eski eşinin çayına ilaç kattığını söyledi.

Ghershony'in hakkında cinayete teşebbüsten suç duyurusunda bulunuldu.

Ancak savcılar, gencin babasını kasten öldürmeye çalıştığına dair hiçbir kanıt bulamadıklarını bildirdi.

Ghersony'nin avukatı ve savcılar anlaşınca genç, saldırı suçlamasını kabul etti. Mahkemede konuşan akıl ve davranış sağlığı uzmanı da Ghersony'nin suçunu anksiyete ve Benzodiazepin bağımlığına bağladı.

4 ay 5 gün parmaklıklar arkasında kalan Ghershony'nin iki ay boyunca uyuşturucu ve akıl sağlığı tedavisi görmesine de karar verildi.

Ghershony şimdi tedavi gören başka kişilerle birlikte evde kalıyor. Babasıyla düzenli olarak buluşan Ghershony, endüstriyel tasarım sektöründe çalışmayı planlıyor.

 

Independent Türkçe, The Washington Post, Bethesda Magazine

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU