Cumhurbaşkanlığı ve Beyaz Saray'dan Erdoğan-Trump görüşmesi açıklaması

G-20 zirvesi için Japonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump'ın yaptığı ikili görüşmenin ardından hem Washington hem de Ankara'dan açıklamalar geldi

Erdoğan ve Trump Osaka'da görüştü / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptığı ikili görüşmenin ardından hem Beyaz Saray’dan hem de Cumhurbaşkanlığı'ndan peş peşe açıklamalar geldi. 

İlk açıklama Washington'dan geldi.

Beyaz Saray görüşmeye ilişkin,  "İki lider karşılıklı ticaretin geliştirilmesi ve Suriye'deki ortak hedeflerin yerine getirilmesi dahil bir dizi konuyu görüştü. Başkan, Rusya'dan S-400 alımına ilişkin endişesini dile getirdi ve Türkiye'yi savunma işbirliği konusunda NATO İttifakı'nı geliştirecek biçimde ABD ile çalışmaya teşvik etti" açıklamasında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ulusal güvenliğin gereklerini yerine getirme kararlılığı dile getirildi"

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trump’a, "Türkiye’nin ulusal güvenliğinin gereklerini yerine getirme kararlılığını dile getirdiği" ifade edildi.

Açıklamada, Erdoğan ile Trump'ın görüşmesinde ikili ilişkiler ve Suriye'deki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel meselelerin ele alındığı belirtilirken, Erdoğan’ın Trump’la stratejik ortaklığa zarar verebilecek çabalarla ilgili endişelerini paylaştığı belirtildi.

Öte yandan görüşmede, 75 milyar dolarlık ticaret hedefinin yeniden teyit edilerek atılacak adımların değerlendirildiği vurgulandı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU