Aşılama yöntemiyle çocuk sahibi olan çift yıllar sonra yanlış kişinin sperminin kullanıldığını öğrendi

Dehşete düşen baba Mike Harvey, "Tüm gerçekliğinizin sandığınızdan farklı olduğunu öğrenmeyi açıklamak zor" dedi

Mike ve Jeanine Harvey doğurganlık tedavisi için doktorlarının Mike'ınki yerine bir yabancının spermini kullandığını söylüyor (Peiffer Wolf Carr Kane & Conway)

Aşılama (rahim içi inseminasyon) yöntemiyle çocuk sahibi olan çift, doktorlarının yanlış kişinin spermini kullandığını söyleyerek hastanelerine dava açtı.

ABD'nin Ohio eyaletinin Akron kentinde yaşayan Jeanine ve Mike Harvey, 1991'de Summa Akron Şehir Hastanesi'nde (şimdi Summa Sağlık Sistemi olarak geçiyor) Dr. Nicholas Spirtos'un gözetiminde doğurganlık tedavisi görmüştü. Çift, 30 yıl sonra DNA testinde kızları Jessica Harvey Galloway'in Mike'ın genlerinden hiçbirine sahip olmadığını öğrendiklerini söyledi. 

Jeanine Harvey basın toplantısında gözyaşları içinde, "Amacımız daha net olamazdı: Genetik olarak ikimizle de ilişkili bir çocuk istemiştik" dedi.

Dr. Spirtos bizim bilgimiz dışında eşiminki yerine bir yabancının spermini kullanmış.

Aile halihazırda tıbbi uygulama hatası ve diğer suçlamalarla hem Dr. Spirtos'a hem de Summa Health'e dava açıyor. Aile davada Jessica'nın gerçek kalıtımını ancak uzak akrabalarını bulmayı umduğu İtalya seyahatinden önce DNA testi yaptırdıktan sonra öğrendiklerini söylüyor.

Şikayette, "Davacılar Ancestry.com'dan Noel hediyesi olarak satın alınan DNA kitinin şoke edici sonuçlarına dayanarak Jessica'nın Harvey'le genetik bir ilişkisi olmadığını ancak kısa süre önce öğrendi" ifadeleri yer alıyor.

Sonraki soruşturma eşiyle birlikte Summa Akron Şehir Hastanesi'nde Harvey çiftiyle aynı zamanda Dr. Spirtos gözetiminde doğurganlık tedavisi gören bir adamın Jessica'nın biyolojik babası olduğunu ortaya çıkardı.

Jessica'nın biyolojik kızı olmama ihtimaliyle karşı karşıya kalan Harvey, "şok", "inanamama", "üzüntü" ve "ihanet" karışımı duygular hissettiğini söyledi.

Mike Harvey basın toplantısında "Tüm gerçekliğinizin sandığınızdan farklı olduğunu öğrenmeyi açıklamak zor" dedi.

Bir başkasının hayatında uyanmak gibi bir şey.

Harvey çiftinin kızı da konuştu ve bazı yönlerden sandığı kişi olmadığını öğrenmenin travmasını gözyaşları içinde anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Galloway, "O zamandan beri hayatlarımız asla eskisi gibi olmadı ve olmayacak" dedi.

Summa Health suçlamadan haberdar olduklarını fakat henüz doğrulamak veya reddetmek için yeterli bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

The Independent'a konuşan Summa'nın iletişim direktörü Mike Bernstein, "Bu iddiayı ciddiye alıyoruz ve bunun aile üzerindeki etkisini anlıyoruz" dedi.

Bu noktada henüz aileyle görüşmedik veya kendi testimizi yapmadık. Elimizdeki çok sınırlı bilgi ve geçen zaman göz önüne alındığında, aileyi temsil eden avukatların bir sonraki adımı bir öncelik haline getirmek için bizimle birlikte çalışacaklarına dair umudumuz devam ediyor.

The Independent Dr. Spirtos'la da temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU