Spotify'ı karıştıran Joe Rogan'a Brezilya ve El Salvador devlet başkanlarından destek

Bolsonaro ve Bukele'den "Davandan vazgeçme!" mesajı geldi

Spotify, podcast için Joe Rogan'a iki yıl önce 100 milyon dolar ödemişti (AFP)

Spotify'daki podcast'inde Kovid-19'la ilgili yanlış bilgi paylaştığı gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefi olan Joe Rogan'a Brezilya ve El Salvador liderlerinden bugün destek geldi.

Kanadalı ünlü müzisyen Neil Young, Spotify'ın Kovid-19'la ilgili asılsız bilgilere ev sahipliği yaptığı gerekçesiyle 26 Ocak'ta şarkılarını kaldırmak istediğini söyleyerek tartışmayı alevlendirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Joni Mithell, Joni Mitchell ve Nils Lofgren de Young'ı destekleyerek aynı şekilde hareket etmişti. 

Müzisyenlerin sert biçimde tepki koymasının ardından Spotify, bu tür bilgileri içeren içeriklere dair platform kurallarını güncelleyeceğini ve yeni bir yaklaşım geliştireceğini açıklamıştı. 

Rogan ise üç gün önce yayımladığı videoda bundan sonra yapacağı yayınlarda dengeli olmak için "elinden gelenin en iyisini yapacağına" ve farklı görüşlere daha fazla yer vereceğine söz vermişti.

"Eğer sizi kızdırdıysam özür dilerim" diyen Rogan, müzik dinleme platformuna da desteği sebebiyle teşekkür etmişti.

Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki iki gün önce yaptığı açıklamada, Spotify'ın adımını memnuniyetle karşıladıklarını ancak yanlış ve bilgileri duyurmak için daha fazlasının yapılmasını istediklerini söyledi.

"Davandan vazgeçme!"

Brezilya ve El Salvador'dan bu açıklamaya tepki geldi.

 


Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, "Joe Rogan'ın benim veya hükümetim hakkında ne düşündüğünü bilmiyorum ama bunun önemi yok" dedi ve şöyle devam etti:

İfade özgürlüğü, bizimle aynı fikirde olsalar da olmasalar da insanların düşündüklerini özgürce söylemeleri anlamına geliyor. Davandan vazgeçme! Brezilya'dan sevgiler.

"Yalan haber" diyerek ülkesindeki gazetecileri eleştiren ve bu yüzden basın özgürlüğünü tehdit etmekle suçlanan El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele de The Independent'ın Psaki'yle ilgili haberini paylaşarak açıklamayla dalga geçti:

El Salvador'da basın özgürlüğü saldırı altında.
 

 

Independent Türkçe, RT, New York Post

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU