Putin, ABD'yi Rusya'yı savaşa sokmaya çalışmakla suçladı

Ukrayna krizi ile ilgili ilk kez doğrudan açıklama yapan Putin, Batılı ülkelerin, savaş başlatmak için bahane ihtimali olarak gördüğü güvenlik taleplerinden geri adım atmadı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaklaşık altı haftadır tırmanan Ukrayna krizi ile ilgili ilk kez doğrudan açıklama yaptı / Fotoğraf: Reuters

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı'yı Rusya'yı savaşa sokmaya çalışacak bir ortam yaratmakla ve Rusya'nın Ukrayna konusundaki güvenlik endişelerini görmezden gelmekle suçladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaklaşık altı haftadır tırmanan Ukrayna krizi ile ilgili ilk kez doğrudan açıklama yapan Putin, Batılı ülkelerin, savaş başlatmak için bahane ihtimali olarak gördüğü güvenlik taleplerinden geri adım atmadı.

Macaristan'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Putin "Şu anda açık bir şekilde görülüyor ki ... Rusya'nın güvenlik endişeleri görmezden gelindi" dedi.

"Kimse bunu düşünmüyor gibi gözüküyor"

Putin Ukrayna'nın NATO'ya girdiği ve sonrasında da Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım'ı geri almak için operasyon başlattığı bir senaryo çizen Putin "Ukrayna'nın NATO üyesi olduğunu ve askeri bir operasyon başlattığını düşünelim. NATO bloğuyla savaşa mı gireceğiz? Kimse bu konuyu düşündü mü? Kimse bunu düşünmüyor gibi gözüküyor" dedi.

Rusya Ukrayna sınırına 100 binden fazla asker konuşlandırmış ve Batılı ülkeler Putinin Ukrayna'yı işgal etmeyi planladığından endişe duyduklarını açıklamışlardı.

Rusya böyle bir plan olduğunu reddetse de güvenlik taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda askeri operasyon düzenlenebileceğini dile getirmişti. Batılı ülkeler böyle bir işgalin Moskova'ya ciddi yaptırımlar uygulanmasına neden olacağını ifade etmişlerdi.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU