İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e FETÖ'den soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı

Soruşturma haberini Meral Akşener'in avukatı Hasan Seymen duyurdu. Av. Seymen soruşturmayı tamamen siyasi olduğunu, 3 yıl önce başlayan soruşturmanın yeniden canlandırıldığını öne sürdü

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında FETÖ soruşturmasının 3 yıl önce açıldığı, soruşturmayı yürüten savcının geçen ay dosya için gizlilik kararı verdiği öne sürülüyor / Fotoğraf: AA

2016 yılında başlatıldığı bildirilen soruşturma dosyası için savcılıgın geçen ay gizlilik kararı aldırdığı öne sürülüyor. Meral Akşener hakkında FETÖ soruşturması başlatıldığı iddiası, kendisinin de avukatlığını yapan,  İYİ Parti Seçim İşleri Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Hasan Seymen tarafından dile getirildi. Soruşturma için “tamamen siyasi” nitelemesinde bulunan Seymen'in basına yaptığı açıklama şöyle:

Müvekkilim, İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener hakkında 2016 yılında FETÖ soruşturması başlatılmıştır. Asılsız iddialarla dayanaksız bir şekilde ve tümüyle siyasi sebeplerle açılan soruşturma dosyasında, o tarihten bu yana herhangi bir somut delil bulunmadığı adığı gibi, Sayın Meral Akşener'in de ifadesine başvurma ihtiyacı duyulmamıştır.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Meral Akşener ve genel başkanı olduğu İYİ Partinin hızlı bir yükselişe geçtiğini belirten Av. Seymen, “Müvekkilimin olağanüstü çabaları ve desteği ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi de unutulmaz bir sonuç ile neticelenmiştir” dedi.

“2016 tarihli soruşturma tekrar canlandırıldı”

Av. Seymen şöyle devam etti:

Bu husus birilerini rahatsız etmiş olacak ki, 2016 tarihli soruşturma tekrar canlandırılarak 28.05.2019 tarihinde ‘soruşturma içeriğinin şüpheli veya müdafi tarafından öğrenilmesi halinde soruşturmanın amacının tehlikeye düşeceği değerlendirilerek’ dosya içeriğini inceleme veya belgelerden örnek alma yetkimizin kısıtlanmasına karar verilmiştir. Bugün bu kısıtlama kararının kaldırılması talebiyle dilekçe verdik.

Gerek FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılması, gerekse müvekkilim Sayın Meral Akşener’e atılan FETÖ iftirasının ortaya çıkartılması amacıyla bizzat İYİ Parti TBMM Grubu tarafından araştırma önergesi verilmiş; ancak bu önerge iktidar partisi ve MHP oylarıyla reddedilmiştir. Bu soruşturmanın hukuk kuralları çerçevesinde sürdürülmesi ve sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılması için elimizden geleni yapacağız. Varsa Savcılık makamının ihtiyaç duyduğu tüm delilleri bizzat teslim edeceğiz. Ayrıca bizleri yargı erkini kullanarak sindirmeye çalışanlara karşı mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.

Av. Seymen müvekkili Akşener’in veremeyeceği bir hesabı olmadığını belirterek şunları söyledi:

FETÖ ile yıllarca kol kola olanların bizlere attıkları çamurlar hiçbir şekilde üzerimize yapışmaz. Bunu en iyi bilenler de 3 yıldır sebepsiz yere bekleyen soruşturma dosyasını bugün tekrar raftan indirtenlerdir. 3 yıldır açık olan dosyada toplanamayan hangi delil, 3 yıl sonra kısıtlama kararı verilerek toplanacaktır? Kısıtlama kararının kaldırılarak soruşturmanın şeffaf bir şekilde, tüm milletimizin huzurunda yapılmasını istiyoruz.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU