Elon Musk'ın özel jetini takip eden genç, şimdi de diğer milyarderlerin peşine düştü

Musk kasım ayında gence ulaşarak özel jetini takip etmeyi bırakmasını istemişti

Musk, hareketlerini takip eden sosyal medya hesaplarının kendisi ve ailesi için  "güvenlik sorununa" neden olduğunu söylemişti (Reuters)

Elon Musk'ın özel jetini takip etmeyi bırakması için teklif ettiği 5 bin doları reddeden genç şimdi de diğer milyarderlerin peşine düşmeye karar verdi.

Tesla'nın sahibinin özel jetinin hareketlerini izleyen Elon Musk's Jet (Elon Musk'ın Jeti / @ElonJet) adlı Twitter bot sayfasını yöneten Jack Sweeney, takibi bırakmak için Musk'a 50 bin dolarlık bir karşı teklifte bulunmuştu. Ancak SpaceX sahibi buna yanıt vermemişti. Musk bunun yerine Sweeney'i sosyal medyada engellemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sweeney şimdi de Bill Gates, Jeff Bezos ve diğer tanınmış iş insanları gibi milyarderlerin peşine düşmeye başladı.

Musk, Florida Üniversitesi'nde öğrenim gören 19 yaşındaki birinci sınıf öğrencisinden "güvenlik endişesi" sebebiyle jetlerini takibi bırakmasını istemiş ve "kaçkının biri tarafından vurulma fikrini" sevmediğini söylemişti.

Bloomberg, Sweeney'nin şu sözlerini aktardı:

SpaceX ve Tesla şeylerinin bir hayranı olarak, bilirsiniz işte, Musk'ın uçağı olduğunu biliyordum. Elon Musk'ın Jeti'nin, onun nereye gittiğini ve ne iş yaptığını açığa çıkaracağını düşündüm.

Genç hâlâ Musk'ın başka bir teklifle geri döneceğine dair umut besliyor. Ancak aynı zamanda tanınmış iş insanlarının uçuş faaliyetlerini takip edecek Ground Control (Ground Control) adlı bir işe de girişiyor.
 


Jack Sweeney röportajı - Elon Musk, Jeff ve Bill'in özel jet bilgilerini bir bot kullanarak izleyen genç. Musk ona 5 bin dolar teklif etmeye çalıştı ama o 50 bin dolar ya da Tesla'da staj istedi.

 

Sweeney, Twitter botu @ElonJet'i Haziran 2020'de açmıştı.

Bloomberg'e röportaj veren genç, "Uçuş takibi yapan şirketler her yıl milyonlar kazanıyor. Kazandıklarından sadece ufak bir pay benim için güzel bir gelir olurdu" dedi.

Musk geçen yıl kasımda Sweeney'ye ulaşarak, özel jetini takibi bırakması için 5 bin dolar teklif etmişti. Sweeney, "Bu işe ayırdığım zaman ve fedakarlık çok iyi. Yani 5 bin bunu bırakmak için yeterli değil" diyor.

Genç şöyle ekledi:

Yani bilirsiniz, biraz biraz tuhaf, onu kapatmak istiyor ve gerçekten kızmış gibi görünüyor.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU