Eski Playboy çalışanı: Kaçırılan iki yeni garsona tecavüz edilmişti

P.J. Masten olayı "korkunç" diye niteledi

P.J. Masten "korkunç" saldırıyı daha önce anlatmadığı için kendisini suçlu hissettiğini söyledi (A+E Networks)

Eski bir Playboy çalışanı işe yeni alınan iki kişinin kaçırılıp tecavüze uğradığını ve bu olayı örtbas etmek için kendisine baskı uygulandığını açıkladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

P.J. Masten, Hugh Hefner'ın kurucusu olduğu Playboy markası için 1972 ve 1982 arasında görev yapmıştı. Masten ilk olarak Los Angeles’taki kulüpte "tavşan" olarak çalışmaya başlamıştı.

1960'larda açılan ve 1980'lere kadar faaliyet gösteren Playboy'un gece kulüplerinde garsonlar "tavşan" diye niteleniyordu. Masten garsonluktan sonra yeni "tavşanların" eğitiminden ve denetiminden sorumlu olmuştu. 

A&E kanalında yayımlanan belgesel dizi Secrets of Playboy’un (Playboy’un Sırları) yeni bölümünde Masten iki genç Playboy garsonuna dair şunları dile getirdi:

Kardeştiler ve onları hemen işe aldım çünkü kesinlikle çok sevimliydiler. 

Kıdemli Playboy çalışanına göre garsonlar o dönem 20 veya 21 yaşlarındaydı. Olayın yaşandığı gece, kulübün önemli müşterilerinden biri olan televizyon sunucusu Don Cornelius gelmişti ve o sırada dans eden garson kardeşleri yanına çağırmıştı. 

Cornelius daha sonra onları evinde vereceği partiye davet etmişti. Masten o gece gördüklerini şöyle anlattı:

O zamanlar hiç korkuları yoktu. Sonra bu iki genç kız onun Rolls-Royce’una binip evine gitti. Ve onlardan üç gün haber alamadık.

Kıdemli Playboy çalışanı olaya birebir tanık olmadığını ancak duyduğu kadarıyla bağlanan iki garsona tecavüz edildiğini söyledi. İddiaya göre kardeşler vahşice hırpalanmıştı. 

Masten olayın detaylarını nasıl öğrendiğini söylemese şu ifadeleri ekledi:

Bu iki genç tavşan Don Cornelius’un evindeydi ve ayrılmışlardı. Biri bir odada, diğeri bir başka odaya kilitliydi.

Saldırıdan haberdar olan çalışanlarsa Playboy kuralları nedeniyle polisi arayamamış. İki genç kadın daha sonra Hefner'ın Los Angeles'taki malikanesinin güvenlik şefi tarafından eve getirilmiş. 

Masten, kendisiyle aynı düzeydeki bir başka çalışanla birlikte genç kızların bakımıyla ilgilendiklerini ancak onları hastaneye götürmelerine izin verilmediğini belirtti. 

O dönem yaşadıklarını "korkunçtu" diye niteleyen Masten saldırıyı basının dikkatinden uzak tutmaya çalıştıklarını söyledi. Masten ayrıca Hefner'ın saldırıdan "kesinlikle" haberdar olduğunu söyledi.

Secrets of Playboy, Hefner'ın kurduğu ışıltılı Playboy markasının arkasında yaşanan istismar vakalarını ortaya dökerek pek çok kişiyi şoke etti. 

 

Independent Türkçe, Insider, Wikipedia

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU