Devlet ile PKK arasındaki görüşmelere aracılık yapan İlhami Işık "Barış bildirisi hayata geçecek" dedi, takvim verdi

İlhami Işık yeni bir "sürecin" başlatıldığını iddia etti. Işık, Temmuz ayında sürecin yol haritasının duyurulacağını 1 Eylül'de ise barış bildirisinin hayata geçirileceğini öne sürdü

1996’dan itibaren devlet ile PKK arasındaki müzakerelerde “aracı” olarak rol alan İlhami Işık TV5’te katıldığı bir programda 1 Eylül’de "barış bildirisi"nin hayata geçirileceğini söyledi. 

Yeni bir müzakere sürecinin başlatılacağını ve Temmuz ayında da bunun yol haritasının açıklanacağını savunan Işık, İmralı ile görüşme ihtimalinin olası görülmediği bir süreçte “İmralı trafiği başlayacak" dediğini ve aynı gün görüşmelerin başladığını da hatırlattı. 

Işık şöyle konuştu: 

Kimsenin beklentisi yoktu, Sayın Cumhurbaşkanı millete 'defolun' diyordu, İmralı ile görüşme ihtimali yoktu ama ben yazdım, ‘Ramazan ayında İmralı trafiği başlayacak’ diye. Bana deli muamelesi yaptılar. Ben 15'inde ateşkes olacak deyince yine aynı. Ki aynı gün oldu o görüşme. Bu sefer de öyle ama bir kuşku konuldu 18'inde yani bu mektup, bu süreci zehirledi. Yani nasıl atlatılır, ne kadar sürer? Eğer görüşmeye yakın zamanda izin verirlerse bu zehirlenme, bu toksit eritilir. Benim beklentim, Temmuz ayında bir yol haritasının açıklanması, 1 Eylül'de de bir barış bildirisinin hayata geçmesi. Takvim bu."

Işık, program moderatörü Suat Toktaş'ın “Bu bir beklenti mi, duyum mu?” sorusuna ise "Duyum tabii ki. Yani böyle bir durum vardı. Bir insanın bile yaşamasını sağlıyorsan bu bin tane iktidardan daha kıymetlidir. Bu kaza atlatılırsa böyle bir süreci yakında yaşayacağız" şeklinde cevap verdi. 

 

Independent Türkçe
 
 

DAHA FAZLA HABER OKU