Suudi Arabistan Şura Konseyi bayrak, arma ve milli marşta değişikliği onayladı

Sözkonusu karar taslağı, ülke bayrağı, arması ve milli marşının önemi konusunda farkındalık ve bilgi düzeyini artırmayı amaçlıyor

Fotoğraf: AA

Suudi Arabistan Şura Meclisi, ülkenin bayrağı, arması ve milli marşının değiştirilmesine yönelik karar taslağını oy çokluğuyla onayladı.

Değişikliği içeren taslak, Şura Meclisi üyesi Saad Salib el-Uteybi tarafından ‘bayrak, arma ve milli marş sisteminin’ 23. maddesi uyarınca sunuldu.

Yaklaşık 50 yıldır var olan bayrak sistemini değiştirme fikri, 2030 Vizyonu amaç ve girişimlerini destekleyen birçok sistem ve yasayı geliştirme konusunda son yıllarda ülkenin tanık olduğu büyük değişime ayak uydurma amacı taşıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözkonusu karar taslağı, ülke bayrağı, arması ve milli marşının önemi konusunda farkındalık ve bilgi düzeyini artırmayı, ülke bayrağının ihlal veya ihmaline karşı daha fazla korunmasını amaçlıyor.

Konuya ilişkin açıklamada, milli marşı tanımlayan ve buna ilişkin hükümleri detaylandıran bir sistemin yokluğuna ilişkin mevzuat boşluğunun doldurulması gerektiği belirtilerek, bunun Anayasa’nın 4. maddesinde yer alan Yönetişim Temel Kanunu’na göre bir gereklilik olduğu vurgulandı.

Devlet armasının kullanımına ilişkin belirleyici ve kontrollerin oluşturulmasına ve ihlal durumunda uygulanacak cezaların belirlenmesine de ihtiyaç olduğu ifade edildi.

Suudi Arabistan’ın bayrak sistemi, Kral Faysal’ın hükümdarlığı sırasında 1973’te yayınlandı.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU