455 gündür eylem yapan Kenan Güngördü: Kazanana kadar eylemimi sürdüreceğim

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildiği işine geri dönme talebiyle bir yılı aşkın Zeytinburnu Belediyesi önünde eylemini sürdüren Kenan Güngördü, kendisi gibi binlerce mağdurun olduğunu söyledi

KHK ile Zeytinburnu Belediyesi'nden atılan Kenan Güngördü / Fotoğraf: Independent Türkçe

İstanbul Zeytinburnu Belediyesi’nde çalışırken KHK ile 3 Nisan 2018’de “Terör Örgütü ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu” gerekçe gösterilerek işten çıkarılan Kenan Güngördü, “İşimi geri istiyorum” talebiyle belediye önünde başlattığı oturma eylemi 455’ünde.

 

Kenan Güngördü3.png
Kenan Güngördü yaşadığı mağduriyeti Independent Türkçe'ye anlattı

 

455 gündür “İşimi geri istiyorum” diyerek eylemini sürdüren ve mahkeme kararıyla işine iade edildiği halde halen dönemeyen Kenan Güngördü, Independent Türkçe’ye konuştu.

11 yıl Çocuk Esirgeme Kurumu ve üç yılı aşkın süre Zeytinburnu Belediyesi Evde Sağlık Hizmeti biriminde çalışan Güngördü, 3 Nisan 2018 günü mesai bitimine az bir süre kala 11 kişi ile beraber “Güvenlik gerekçesiyle” işinden atıldığını söyledi.

“Biat etmeyen ve muhalif olanları ihraç ettiler”

Sicil kaydında hiçbir şeyin olmadığını ve KESK’e ait bir miting dışında hiç gözaltına alınmadığını söyleyen Güngördü, “Bugüne kadar binlercesi ihraç edildi. İhraç edilenlere baktığımızda çoğu muhalif. Yani bir cadı avı söz konusu. Onlardan olmayan, biat etmeyen, kim var kim yok herkesi ihraç ettiler. Mesela Kürdü PKK’lı, Alevi’yi DHKP-C’li ve muhafazakarı da FETÖCÜ damgası ile işten attılar” dedi.

 

zeytinburnu-belge.jpg
Mahkeme Kenan Güngördü'yü işine iade etti ama belediye "personel ihtiyacı yok" diye işe başlatmadı 

 

Hukuksuz yere işten atıldığını savunan Güngördü, sonuç alıncaya kadar eylemini sürdürmekte kararlı olduğunu ifade etti.

Elindeki mahkeme kararına rağmen Zeytinburnu Belediyesi’nin işe almadığını belirten Güngördü, devamında şunları söyledi:

“İşe geri dönmek için dava açtım. Mahkeme, belediyeden neden atıldığına dair belge ve kanıt isteyince, belediye ‘salt istihbari bilgi’ dışında bir kanıt sunamadı. Mahkeme, davanın açıldığı günden itibaren tüm haklarımla işe iade kararını verdi. Belediye ise ‘personel ihtiyacımız yok’ gerekçesiyle işe başlatmadı. Bu yapılan resmen ahlaksızlık, ben ihtiyaç fazlası olarak işten atılmadım ki. Yıllarca belediyede çalışmış personelim ve 15 yılı aşkın süre içerisinde hakkımda tutulmuş tek bir tutanak dahi yoktur.”

 

Sezai Temelli.jpg
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Kenan Güngördü'ye destek ziyaretinde / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

“Kimse KHK’lıyı çalıştırmak istemiyor”

Güngördü, oturma eylemi yaptığı süre zarfında birçok defa tehditlere maruz kaldığını belirterek, İHD’de de gerçekleştirdiği basın açıklamasından sonra tehditlerin birden kesildiğini kaydetti.

İhraç edildikten sonra yaşadığı ekonomik zorluklara değinen ve hiçbir yerde iş bulamadığını dile getiren Güngördü, “Ben ailem ile yaşıyorum. Annem 80 yaşında ve kendi ihtiyaçlarını bile karşılayamaz durumda. Babam ise üç senedir yatalak. Ekonomik olarak çok zorluk çektim. KHK’dan atıldığım için iş bulamadım. Ara sıra gündelik işlere gidiyorum. Kimse bizim durumumuzdaki insanlara iş vermek istemiyor” diye konuştu.

 

Kemal Kılıçdaroğlu.jpg
Kenan Güngördü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan destek talebinde bulundu / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Son olarak tüm STK ve siyasi partilere seslenen Güngördü, mağduriyetinin giderilmesi için girişimlerde bulunma çağrısı yaptı.

Güngördü, “İşimi geri istiyorum” talebiyle eyleminin 174’üncü gününde Ankara’ya kadar yürüdü ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dahil HDP, Saadet ve İYİ Partili yetkililerden destek talebinde bulundu.

 

Arzu Çerkezoğlu.jpg
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'da Kenan Güngördü'ye destek ziyaretinde bulundu / Fotoğraf: DİSK

 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut ve DİSK üyesi sendikaların merkez yöneticileri de Güngördü’yü ziyaret edip destek verenler arasında yer alıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU