Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 3 ton zeytinyağı kullanılacak

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün, Kırkpınar güreşlerinde pehlivanların güreş öncesi vücutlarına sürdüğü zeytinyağının Trakya Birlik tarafından sağlandığını ve yaklaşık 3 ton zeytinyağını belediyeye teslim ettiklerini açıkladı

Fotoğraf: AA

Edirne Belediyesi tarafından 1-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde kullanılmak üzere 3 ton zeytinyağı tedarik edildi. 

Dualı çayır Er Meydanı’nda 658 yıldır kesintisiz olarak sürdürülen yağlı güreşin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini belirten Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün, “Biz, 658 yıldır devam eden güreşlerimize gururla destek veriyoruz. Trakya Birlik olarak Kırkpınar'a her türlü maddi, manevi desteği vermeye devam edeceğiz. Bu yıl da 3 ton zeytinyağını belediyeye teslim ettik” açıklamasında bulundu.  

Akgün ayrıca, güreşlerde ilk üçe girecek pehlivanlara ödül olarak ayçiçeği yağı hediye edileceğini sözlerine ekledi. 

 

Kırkpınar1-AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

658 yıllık efsanede ödüller belli oldu

658'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde verilecek ödüllerle tur ve yolluk ücretleri belirlendi.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olacak güreşçiye Edirne Belediyesi'nce 51 bin TL para ödülü verilecek. 

Başpehlivanlık güreşlerinde ikinci olacak pehlivan 31 bin TL, üçüncü olacak 2 pehlivan da 16'şar bin TL para ödülü kazanacak.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde mücadele edecek olan başpehlivanlara bin 400 TL, başaltı pehlivanlarına bin TL, büyük orta pehlivanlarına 700 TL, küçük, orta ve deste 440 TL, ayakboyu, tozkoparan, teşvik ve miniklere 330 TL net yolluk ücreti ödenecek. 

Ayrıca yükselecekleri her tur için başpehlivanlar 90 TL, başaltı 70 TL, büyük orta 50 TL, küçük orta 44 TL, deste ayakboyu, tozkoporan, teşvik ve minikler 38,50 TL ücret alacak. 

 

İndependent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU