Eleştirilerin hedefindeki Joe Rogan sessizliğini bozdu

Kovid-19'la ilgili asılsız bilgi yaymakla eleştirilen The Joe Rogan Experience, Spotify'da en çok dinlenen podcast programı

Joe Rogan açıklamasında, "Eğer sizi kızdırdıysam özür dilerim" dedi (AFP)

ABD'li komedyen Joe Rogan, Spotify'da yayımladığı programın neden olduğu tartışmanın ardından Instagram hesabından 10 dakikalık bir video yayımladı. 

The Joe Rogan Experience adlı programda Kovid-19 aşılarına yönelik asılsız bilgiler yaydığı gerekçesiyle hem Rogan hem de Spotify sert biçimde eleştirilmişti. Komedyen bundan sonra yapacağı yayınlarda dengeli olmak için "elinden gelenin en iyisini yapacağına" ve farklı görüşlere daha fazla yer vereceğine söz verdi. 

Rogan şu ifadeleri kullandı:

Bu podcast'ler çok tuhaf çünkü bunlar sadece konuşma. Ve çoğu zaman konuklarla oturup konuşana kadar ne hakkında muhabbet edeceğimize dair hiçbir fikrim olmuyor. Tam da bu yüzden bazı fikirlerim önceden hazırlanmış ya da detaylandırılmış değil çünkü onları anı anına yaşıyorum. Ama elimden gelenin en iyisini yapıyorum ve bunlar sadece sohbet ve bence programın çekiciliği burada yatıyor.

Podcast yayıncısı tartışmaların kaynağı olan konukları Dr. Peter McCullough ve Dr. Robert Malone'dan da bahsetti. Her iki konuk da Kovid-19 salgınıyla ilgili asılsız iddialarda bulunmakla eleştirilmişti. 

 

 

Rogan konuklarının "son derece güvenilir, çok zeki ve başarılı" olduklarını ve "ana akım görüşlerden farklı fikirlere sahip oldukları için onların düşüncelerini duymak istediğini" söyledi. Ancak eleştirileri dikkate alarak sadece Kovid-19 konusunda değil her konuda düşünceleri tartışmalı olan bir kişiyi ağırladıktan hemen sonra daha fazla farklı görüşteki konuğa yer vereceğini belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rogan ayrıca "Spotify'a bu süre zarfında çok destekleyici olduğu için teşekkür etmek istiyorum ve bu onların başına geldiği için çok üzgünüm" ifadelerini kullandı. 

Kanadalı ünlü müzisyen Neil Young, Spotify'ın asılsız bilgilere ev sahipliği yaptığı gerekçesiyle geçen hafta şarkılarını kaldırmak istediğini söyleyerek tartışmayı alevlendirmişti. Joni Mithell, Bruce Springsteen ve Nils Lofgren de Young'ı destekleyerek aynı şekilde hareket etmişti. 

Müzisyenlerin sert biçimde tepki koymasının ardından Spotify, Kovid-19'la ilgili asılsız bilgiler içeren içeriklere dair platform kurallarını güncelleyeceğini ve yeni bir yaklaşım geliştireceğini açıklamıştı. 

Rogan, hem Young hem de Mitchell'in hayranı olduğunu ve eleştiri dalgasını başlattığı için Young'a kızgın olmadığını söyledi. 

The Joe Rogan Experience, Spotify'da en çok dinlenen podcast programı.

 

Independent Türkçe, The Hollywood Reporter, The Verge, Prestige

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU