Hintli Müslüman, ineğin önünde işeyince dayak yedi

Hinduizm inancında inekler kutsal kabul ediliyor

Saldırı sosyal medyada tepki çekti (Twitter)

Hindistan'da Müslüman bir adam, ineğin önünde işediği gerekçesiyle saldırıya uğradı. Yetkililer, saldırganın yakalandığını açıkladı.

Ülkede yaygın olan Hinduizm inancında inekler kutsal kabul ediliyor. Ayrıca Hindu milliyetçisi Başbakan Narendra Modi'nin Hindistan Halk Partisi'nin 2014'te iktidara gelmesinin ardından Müslümanlara yönelik saldırılar arttı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Örneğin Müslüman kadınların fotoğraflarının yer aldığı sahte bir uygulama, bu ayın başında yayımlanmıştı. Yazılım sitesi GitHub'daki "Bulli Bai" adlı uygulamada kadınlar, açık artırmayla "satışa çıkarılmıştı”.

Madhya Pradeş eyaletine bağlı Ratlam'da 28 Ocak'ta yaşanan olaydaysa Seyfettin Patliwala, bir grup erkeğin saldırısına uğradı.
 


Olayın videosunda saldırganlar, ineğin önünde işediği için Patliwala'dan özür dilemesini istiyor. Patliwala defalarca özür dilemesine rağmen darp ediliyor. Patliwala'dan takkesini yere atıp üzerine basması da isteniyor.

Polis ekipleri, görüntünün sosyal medyada viral olmasının ardından kurbanı tespit etti. Patliwala'nın şikayeti üzerine saldırgan Virendra Rathod, cuma gecesi tutuklandı. Rathod kasıtlı zarar verme, edebe aykırı eylem ve tehditle suçlanıyor.

 

Independent Türkçe, Sputnik InternationalNDTV

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU