Türk-İş: Açlık sınırı 4 bin 249 liraya yükseldi

Konfederasyonun hesaplamasına göre yoksulluk sınırı 13 bin 843 lira oldu

Fotoğraf: AA

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarını belirten açlık sınırının ocak ayında 4 bin 249 liraya yükseldiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türk-İş'in çalışmasına göre gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarını ifade eden yoksulluk sınırı da 13 bin 843 lira 50 kuruş oldu. 

Asgari ücretin yapılan yüzde 50'lik zam sonrası 4 bin 250 liraya çıktığı hatırlatılan çalışmaya ilişkin yapılan değerlendirmede "Yaklaşık altı hafta sonra (yılın ilk ayında) dört kişilik hanenin sağlıklı ve dengeli beslenmesini sağlayan gıda harcaması tutarı olan açlık sınırı ile aynı seviyeyi tekrar yakaladı" denildi.

Türk-İş'in çalışmasına göre Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin “gıda için” yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 3,71 oranında gerçekleşti. 

Son on iki ay itibariyle artış oranı ise yüzde 59,67 olarak hesaplandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU