TKP Genel Sekreteri Okuyan: Seçimlerin ikinci tura kalması halinde Kılıçdaroğlu için oy isteriz

TKP Genel Sekreteri Okuyan, "Muhalefetin Türkiye'de yaldızının dökülmesi 6 aydır, 1 yıldır... Oraya hazırlanmamız gerekiyor. O yüzden yanlış anlaşılmasın, biz sözümüzü söyleyeceğiz gene" diye konuştu

Fotoğraf: TKP

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan, seçimlerin ikinci tura kalması halinde Millet İttifakı'nın adayını destekleyeceklerini açıkladı.

Flash TV'de 'Hafta Sonu Gündem' programına konuk olan Okuyan, "TKP muhalefete yönelik tüm eleştirilerine rağmen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la ikinci turda baş başa kalacak Millet İttifakı adayını acaba destekler mi diye merak ediyoruz. Değişik isimler var ama Kemal Kılıçdaroğlu öne çıkıyor. Her şeye rağmen Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekler misiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Çok net söyleyeceğim anlaşılsın diye. İkinci turda diyelim ki Erdoğan'la Kılıçdaroğlu yan yana geldiler. Biz Erdoğan'a ilişkin sözümüzü zaten söylüyoruz. Kılıçdaroğlu ve genel olarak muhalefete ilişkin sözümüzü gene çok net bir biçimde söyleriz. Ama 'Türkiye'nin önünden Erdoğan çekilsin ki alternatifin çözüm olmadığını halk görsün' deriz ve Kılıçdaroğlu için oy isteriz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Erdoğan psikolojik bir bariyer haline geldi"

Okuyan açıklamalarına şöyle devam etti:

Erdoğan'ın psikolojik bir bariyer haline geldiğini, engel haline geldiğini görüyoruz. Yani normalin ötesine geçti. İkincisi, bugünkü muhalefetin Türkiye'de yaldızının dökülmesi 6 aydır, 1 yıldır... Oraya hazırlanmamız gerekiyor. O yüzden yanlış anlaşılmasın, biz sözümüzü söyleyeceğiz gene.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU