HDP'den Öcalan açıklaması: Açın İmralı'nın kapılarını kamuoyu duysun

Eş Genel Başkanlardan Sancar, "Açın İmralı'nın kapılarını Öcalan’ın fikirleri neyse kamuoyu doğrudan duysun" derken Buldan da "Erdoğan’ın İmralı-Edirne açıklamaları konusunda, herkesi hassas davranmaya çağırıyoruz" diye konuştu

Pervin Buldan - Mithat Sancar / Fotoğraf: HDP Basın

HDP Parti Meclisi, Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında toplandı.

Toplantının açılışında konuşan Sancar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamalara da değindi.

Sancar, "Cumhurbaşkanı, Öcalan’a atfettiği sözler üzerinden manevralar yapmaktadır. Sesini çıkarma şansı olmayan bir siyasi aktörün sözlerini propaganda aracı haline getirmek hukuki değildir, kabul edilemezdir" diye konuştu.

"Öcalan’ın fikirleri neyse kamuoyu doğrudan duysun"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sancar şöyle devam etti:

Daha önce de söyledik; açın İmralı’nın kapılarını Öcalan’ın fikirleri neyse kamuoyu doğrudan duysun. Bunun dışında yapılan her türlü spekülasyon boştur, anlamsızdır. Bunun üzerinden HDP içinde karışıklık yaratma çabaları temelsizdir ve amacına da ulaşamayacaktır.

"Herkesi hassas davranmaya çağırıyoruz"

Eş Başkan Buldan da "Erdoğan’ın İmralı-Edirne açıklamaları konusunda, herkesi hassas davranmaya çağırıyoruz" dedi.

Buldan şöyle devam etti:

Sayın Öcalan’ın görüşlerini merak ediyorsanız açın İmralı’nın kapılarını kendi fikrini kendisi söylesin. Bu konuda Mithat Hoca geniş bir değerlendirme yaptı ama bu hassasiyeti vurgulamak isterim.  

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU