"Üçüncü ittifak" iddialarına Gelecek Partisi'nden yanıt: Gerçeklikten uzak

Sözkonusu haberde, Davutoğlu'nun Babacan ve Akşener ile birlikte üçüncü bir ittifak kurmak istediği iddiası yer almıştı

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi, Cumhuriyet gazetesinin "Üçüncü ittifak" iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından Cumhuriyet'in haberini paylaşan Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, iddiayı yalanlayarak şunları söyledi:

Son günlerde Sn.Genel Başkanımız’ın yürüttüğü siyasi görüşmelerle ilgili olarak yayılan bazı kulis haberleri gerçeklikten uzaktır. Samimiyetle ülkemizin içinde bulunduğu durumdan çıkış yönünde ortak bir tavır için çaba sarfedilmektedir.

Sn.Genel Başkanlar arasında açık yüreklilikle ve karşılıklı saygıyla yürütülen bu görüşmelerin seyrine dönük olumsuz etki yapabilecek haberlere itibar edilmemesi büyük önem arz etmektedir. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımla arz ederim.

Ne olmuştu?

Cumhuriyet'te, Davutoğlu’nun DEVA Partisi lideri Babacan ve İYİ Parti lideri Meral Akşener ile birlikte üçüncü bir ittifak kurmak istediği haberi yer almıştı.

Haberde, “Ahmet Davutoğlu’nun, Ali Babacan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamanın perde arkasında üçüncü ittifak arayışı olduğu ortaya çıktı. Davutoğlu’nun, İYİ Parti’yi de yanına alarak Millet’ten bağımsız üçüncü bir ittifak kurmak istediği belirtildi” ifadelerine yer verildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU