İmamoğlu'ndan İstanbul Emniyet Müdürü Aktaş'a: Sorumluların bulunması devlete olan namus borcudur

“İngiltere Büyükelçisi’nin de görüntüleri var. Bu nasıl bir ayıp, bu nasıl bir şaşkınlık, bu nasıl bir İmamoğlu korkusu?”

Fotoğraf: Twitter / Zafer Aktaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun görüntülerinin MOBESE kayıtlarından alınarak bazı isimler tarafından sosyal medyaya sızdırılmasıyla ilgili tartışma devam ediyor.

FOX TV’den İsmail Küçükkaya’nın programına konuk olan İmamoğlu, İstanbul’da kar yağışının başladığı saatlerde Birleşik Krallık’ın Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ile bir restoranda yemek yemesine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

“Yemeği iptal etmeyi düşündüm, ancak büyükelçinin geldiğini öğrenince gittim” diyen İBB Başkanı, şunları kaydetti:

Görüşmediğimiz dünya ülkesi kalmadı. İngiltere, Türkiye’nin en yoğun ticari ilişkileri olan ülkelerin başında geliyor. İngiltere büyükelçisi bizim makamımızda ziyarete geldi aralık başında. Orada hafif de bir iyi ilişki teması üzerinden böyle bir görüşmeyi konuştuk, yemek yiyelim diye. Ve 25 gün öncesinden restoranda rezervasyon yapıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Fotoğrafı çekenin siyasi girintileri var”

Restoranda fotoğrafının çekilmesinin “çirkin” olduğunu ifade eden İmamoğlu, “Oradaki bir vatandaş çekmiş, siyasi girintileriyle ilgili başka detaylar da var, şimdi o konuya girmeyeceğim” dedi.

Soylu’ya: Gırgır zamanı değil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine yönelik eleştirilerine sert ifadelerle yanıt veren İmamoğlu, şunları söyledi:

Ben eşimle bir yemeğe gidiyorum, nereye gittiğimin de önemi yok. Bugün de başka yerlere gideceğim bir sürü işim var. Güvencemiz ne bu ülkede? Ne diyorsun sen Allah aşkına ya? Dedikoduyu bırak, bu nasıl bir tavır? Bu hayati bir meseledir. Bu benim memleketimin şahsımın ailemiz herkesin güvenliği meselesidir. Gırgır zamanı değil. Bu tarz, bu ülkede çok ağır şeylere mal oluyor. Her dediğin lafın altı boş çıkıyor. İşin gücün başka.


İmamoğlu, Soylu’ya “İstanbul’a görüntüler için mi geldin?" diye sordu:

O adam var ya bir fotoğraf çekti masanın altında hiçbir kıymeti yok benim için. Ama bu benim devletimin kamerası. Magazin ortamında siyaseten boşa düşürmek için birileri bunu kullansın diye birileri bunu alelacele bunu yetiştirmiş. Peki sayın bakanlar, sen MOBESE için mi İstanbul'a geldin? Bu süreci yönetmek için mi geldin? İngiliz Büyükelçisi de var görüntülerde. Bu nasıl bir ayıp, bu nasıl bir şaşkınlık, bu nasıl bir İmamoğlu korkusu? Bu nasıl bir İstanbul sevdası?

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’a seslenen İBB Başkanı, görüntüleri sızdıranın bulunmasının namus borcu olduğunu ifade etti:

İstanbul Emniyet Müdürü, altında kim sorumluysa MOBESE'nin başında bulunacak kardeşim, namus borcudur. Bu bilgilerin sızdırılması meselesi sorumluların bu devlete olan namus borcudur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU