İYİ Partili Poyraz’dan "CHP’ye eleştiri" açıklaması: Türk siyaseti şeffaflığa alışmalı

"Bireysel çıkışların zarar vermesi için yapının Cumhur İttifakı gibi olması lazım"

Fotoğraf: İYİ Parti

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, partisinden birkaç ismin Millet İttifakı’ndaki ortakları CHP’ye yönelik eleştirileri hakkında “Bireysel çıkışların zarar vermesi için yapının Cumhur İttifakı gibi olması lazım. Türk siyaseti şeffaflığa alışmalı” açıklamasını yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet’ten Hande Fırat, İYİ Partili Poyraz ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı. Bireysel çıkışların ittifaka zarar verip vermediği sorusu yöneltilen Poyraz’ın da açıklamalarının yer aldığı köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Bu ülkeye demokrasi gelecekse bunun yolu Diyarbakır’dan geçer” açıklamasını İYİ Partili Yavuz Ağırailoğlu, “Bin 212 evladımızı şehit verdik” sözleriyle eleştirmiş, çözüm adresi olarak da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni göstermişti. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz bu sözleri “bireysel çıkış” olarak nitelendirip, “Aslında sorunların çözüm adresi olarak TBMM’yi işaret eden bir paylaşım. Zaten TBMM tüm sorunların konuşulabildiği bir alan olmalı” dedi. Sadece bu değil, son döneme damga vuran bir tepki de İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik’ten gelmişti. CHP’li belediyelere ulaşmakta yaşanan sıkıntıların had safhada olduğunu savunan Çelik, “Bu sorun, iki partinin işbirliğinde artık kangren haline gelmiştir. CHP, İYİ Parti’ye saygı duymak zorunda” demişti. Genel Sekreter Uğur Poyraz, milletvekillerinin seçim bölgelerinde başta işsizlik olmak üzere karşılaştıkları sorunlara dikkat çekerek, “Milletvekillerimiz ellerinden geleni yapmayı çalışıyorlar ama her şeyi çözmek de mümkün olmuyor” dedi.

“Akşener, İmamoğlu’nu işaret etmiyor”

Peki bu bireysel çıkışlar ittifaka zarar vermiyor mu? Üstelik kimileri Akşener’in cumhurbaşkanı adayı olarak İmamoğlu’nu işaret ettiğini iddia ederek, bu sorunu daha da büyüttüğünü söylüyor. Bakın Uğur Poyraz bu konularla ilgili neler söyledi:

“Bireysel çıkışların zarar vermesi için yapının Cumhur İttifakı gibi olması lazım. Türk siyaseti şeffaflığa alışmalı. Sayın Genel Başkan Akşener, birini aday olarak işaret edecekse şeffafça yapar. Bu tür cümlelerle işaret etmez. Genel Başkan’ın şu an işaret ettiği herhangi bir aday söz konusu değil.”

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU