CHP Grup Başkanvekili Özkoç: Öcalan'ın yeni avukatı Recep Tayyip Erdoğan

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Öcalan" açıklamalarına tepki gösterdi. Özkoç, "Öcalan, HDP'den rahatsızsa sen bundan niye rahatsız oluyorsun? Sana ne?" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Öcalan'ın, Demirtaş'ın oradan vermiş olduğu mesajlardan rahatsız olduğu ortada bir gerçek" sözüne atıfta bulundu.

Özkoç, "Öcalan'ın yeni avukatı Recep Tayyip Erdoğan." dedi. "Ne zaman görüştünüz?" diye soran Özkoç, "Eskiden aracılar vasıtasıyla duyururdun. Türkçe mektubu bir başkası, Kürtçe mektubu bir başkası okurdu. Sen onları kullanırdın. Ama şimdi sen, aracıyı aradan çıkarmışsın, Öcalan'la direkt konuşarak mesajlarını ileten bir kişi noktasına getirmişsin kendini. O zaman sana soruyorum; Öcalan, HDP'den rahatsızsa sen bundan niye rahatsız oluyorsun? Sana ne? 'HDP'nin terör örgütüyle ilgisi var?' diyordun, iyi ya işte birbiriyle ilgileri kopuyor, ayrışıyorlar. Sen, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak bundan neden rahatsız oluyorsun da kardeşi öldü televizyonlara çıkaramıyorsun, direkt Öcalan'dan aldığın mesajı millete kendin iletiyorsun?" diye konuştu.

"Kişisel yaklaşımların, ittifakı zedeleyecek herhangi bir durumu yoktur"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer" ifadelerinin İYİ Partili bazı isimler tarafından eleştirildiğ iddialarını değerlendiren Özkoç şunlarrı kaydetti:

Kişisel yaklaşımların, ittifakı zedeleyecek herhangi bir durumu yoktur. Kişisel yaklaşımlar, parti adına yapılmayıp da kendisi adına yapılan açıklamalar, sadece o kişileri bağlar. O kişiler de kendi genel başkanları, kendi MYK'si, kendi parti meclisi içerisinde durumu değerlendirilir, ona göre konuşulur. Kişilerin ne söylediğine değil, ittifak içinde bulunan siyasi partilerin kararlı bir şekilde parlamenter sistemle ilgili yaptığı çalışmalara, kararlı bir şekilde Türkiye'nin ekonomisinde göreve geldikleri ilk 10 gün, ilk 6 ay, ilk 1 yıl içerisinde neler yapacakları konusundaki değerli çalışmaları... Bizi ilgilendiren kısımları bunlardır.

Engin Özkoç, "İttifak arasında bir ayrışma olsun" diye beklentilerin olabileceğini belirterek "Dışarıdan böyle müdahaleler olabilir ama biz bunların hepsini demokrasi içinde söylenmiş sözler olarak görüyoruz." dedi.

"Millet ittifakından milletimizin hiç şüphesi yok" diyen Özkoç, "Demokrasi söylemi İstanbul'da, Diyarbakır'da, Adana'da, Hakkari'de, Şırnak'ta her yerde bizim söylediğimiz... Kılıçdaroğlu, 'Türkiye'yi demokrasiyle taçlandıracağız' diyen bir liderimizdir. Gittiği yerde özel olarak demokrasi Adana'dan da Hakkari'den de Diyarbakır'dan da geçer diyen Genel Başkan'ın, hangi çatı altında o sözü söylediğinden bağımsız bir yorum yapmak doğru bir yaklaşım değildir" diye konuştu.

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU