İran'da 17 sosyal medya fenomeni gözaltına alındı

Fenomenler ‘vatandaşlarda paniğe neden olmakla” suçlanıyor

İran polisi, gizli kamera şakaları yapan sosyal medya fenomeni 17 kişiyi gözaltına aldı /Fotoğraf:  AFP

İran polisi, sosyal medya hesaplarının popülaritesini artırmak için gizli kamera şakası yapan sosyal medya fenomenlerini “halkı paniğe sevk etme” suçlamasıyla gözaltına aldı.

Şarku’l Avsat’ın Tahran merkezli Hemşehri gazetesinden aktardığı habere göre Tahran Emniyet Müdürü Tuğgeneral Hüseyin Rahimi gazeteye şunları söyledi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gizli kamera kayıtlarını alan ve yayınlayanları, vatandaşların sinirlerini bozan ve güvenliği zedeleyenleri en ağır şekilde cezalandırdım. Bu yasa dışı eylemleri gerçekleştiren 17 kişiyi gözaltına aldık.

Tahran Belediyesi’ne ait Hemşehri gazetesine göre, bu kişiler çeşitli gizli kamera şakalarını düzenlediler. Bazılarıysa intihar edeceklerini ya da takside cinayet işleyeceklerini iddia ederek kamera şakası yapıyor.

İnsanlara şekerleme attılar

Gazete, tutuklulardan biri olan Şehab'ın metro istasyonunda yürüyen merdiven kullanan insanların yüzlerine şekerleme attığı video kaydıyla ilgili “İnsanları mutlu etmek ve Instagram sayfamın takipçi sayısını artırmak istedim” dedi.

Tahran Siber Suçlarla Mücadele Birimi Başkanı Albay Davud Muazami, videoları çekenlerin vatandaşlar arasında paniğe sebep olduğunu değerlendirerek, "Takipçi çekmek ve Instagram ve Twitter'da tanıtım yapmak için bu gizli kamera kayıtlarını kullanıyorlar" diye konuştu.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU