Aile fotoğrafı çekildi, G20 Zirvesi başladı... Erdoğan Trump ile yarın bir araya gelecek

Japonya’nın ev sahipliğinde Osaka’da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi dünyanın en büyük 20 ekonomisini buluşturuyor. Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan'ın dünya liderleriyle fotoğraflarını Twitter'dan paylaştı

Japonya’nın ev sahipliğinde Osaka’da iki gün sürecek G20 Liderler Zirvesi, Başbakan Şinzo Abe’nin konuk liderleri karşılaması ve aile fotoğrafı çekilmesiyle başladı. 
 

G20 ZİRVESİ ERDOĞAN Japonya Başbakanı Şinzo Abe AA.jpg
Fotoğraf: AA


G20 Liderler Zirvesi dolayısıyla Osaka’da bulunan G20 üyesi ve davetli ülkelerin devlet ve hükümet başkanları ile bazı uluslararası kuruluşların temsilcileri, zirvenin yapılacağı INTEX Osaka Fuar Merkezi’ne geldi. 
 

G20 ZİRVESİ ERDOĞAN AA.jpg
Fotoğraf: AA


Karşılamanın ardından Başbakan Abe ve aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in de bulunduğu konuk heyet başkanları, G20 Liderler Zirvesi aile fotoğrafı için hazırlanan platformda, kendilerine ayrılan yerlere geçti. 
 

G20 ZİRVESİ AİLE FOTOĞRAFI AA.jpg
Fotoğraf: AA


Bu yıl 14. düzenlenen ve 2 gün sürecek olan zirvede küresel ekonomi, ticaret ve yatırım, inovasyon, istihdam, kadınların güçlendirilmesi, çevre ve enerji konuları ele alınacak. İlk oturum sonrasında ikili görüşmelerde bulunacak liderler, ardından “Yenilik” adlı oturuma da katılacaklar. Zirvenin ilk günü kültürel etkinlik ve G20 Liderler Yemeği ile son bulacak. 

Cumhurbaşkanı İletişim Bakşanı Fahrettin Altun Twitter'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Macron, Putin ve Trump ile sohbet ederken fotoğraflarını paylaştı. 
 

 

TRUMP ERDOĞAN G20 ZİRVESİ AA.jpg
Zirvenin ikinci gününde bir araya gelecek olan Erdoğan ve Trump aile fotoğrafı öncesi böyle poz verdi / Fotoğraf: AA


Erdoğan Trump ve Putin ile yarın görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Dünya Bankası Başkanı David Malpass ile İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'le görüşecek. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le de bir araya gelecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Başkanı Trump ise, zirvenin ilk gününde ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Almanya Başbakanı Angelea Merkel ile bir araya geldi.

Erdoğan, yarın ise önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin daha sonra da ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelecek

Dünyanın dört bir yanından 2 binden fazla gazetecinin takip ettiği zirveye, 19 lider ve aralarında Avrupa Birliği'nden de delegelerin yer aldığı 30 bin kişi katılıyor. 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU