Fazıl Say: Kimseden özür dileyeceğim bir şey yazmadım; onlar?

Say, kendisinden özür bekleyenlere ve fiziksel görünümü üzerinden hakaret edenlere yanıt verdi

Fotoğraf: AA

Piyanist ve besteci Fazıl Say, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili yaptığı paylaşımın ardından kendisine yönelik eleştiri ve hakaret ile özür talebine ilişkin açıklama yaptı.

Say, özür dilemesini gerektiren bir şey yazdığında özür dileyebileceğini belirterek, “Ortada özür dilenecek bir şey yok. Haksızlıklara karşı insanları savunuyorum. Nokta! ‘Özür diletmek’ ne kadar aciz bir durum. Ne kadar cılız! Kimseden özür dileyeceğim bir şey yazmadım! Onlar?” dedi.

Twitter’dan paylaşımda bulunan Say şunları kaydetti:

Naçizane, sevenimiz sevmeyenimiz bir çift söz etmek isterim. İlki şu; ‘Yamuk ağızlı Fazıl’. (Bu benim kırıldığım alındığım bir şey değildir.) Ben tavşan dudak doğumluyum. (3 dudak) Zordur. 4 ameliyatım var. Yine de; Görüntü tam düzelmez. Gerçek bu. Fiziksel olarak durum bu. Keza ikincisi; dişlerim, tavşan dudak sebebi iç  damaklarda çıkanları oldu. Hacettepe’de 9 yıl süren (ve 17 yaşımda biten) çok yorucu bir ortodonti metodu ile, dişler, öne çekildi, yerleştirildi.  Çok iyi bakmama uğraşmama rağmen, çok sağlıklı değil ve iyi değil. Ne diyeyim?

“Sanatçıları tutkuları ile baş başa bırakın” ifadelerini kullanan Say, “Ve unutmayın; ülkeleri en çok temsil eden sanatçılardır. Sanat içini dökmektir. Aynadır. Çağrıdır. 52 yıllık geçtiğim yolda, dünyada ve ülkemde bazı şeyleri başardığımı ve çok ürün bıraktığımı düşünüyorum.  O kadar Ne daha az ne daha çok” dedi.

Hayatının hiçbir döneminde siyasi rol ya da devlet görevi almak istemediğini kaydeden Say, “Öyle bir ilgim yok. İnsan olarak düşündüklerimi yazarım, o kadar. Belediyelerle yıllardır konserim filan olmadı. Olmasını da istemiyorum. Aslında olması doğal. Ama laf edilir” ifadelerini kullandı.

Say kendisinden özür bekleyenlere ilişkin ise şunları kaydetti:

Özür dileyecek bir şey yazdığımda merak etmeyin özür dilerim elbet.  Ortada özür dilenecek bir şey yok. Haksızlıklara karşı insanları savunuyorum. Nokta! ‘Özür diletmek’ ne kadar aciz bir durum. Ne kadar cılız! Kimseden özür dileyeceğim bir şey yazmadım! Onlar?

Say, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun balıkçıya gitmesinin konuşulduğu anlarda yaptığı paylaşım sonrasında MHP’li isimlerden tehdit ve hakaret almıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU