Şarkılarını kendisinin yazmadığı iddia edilen Taylor Swift'e, Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric'ten destek

Politikacı, "Güneyden kucak dolusu sevgiler" ifadelerini kullandı

Şili Devlet Başkanı, Damon Albarn'ın iddiaları karşısında Taylor Swift'i desteklediğini açıkladı (Reuters)

Taylor Swift, New York'taki Stonewall Inn barında sürpriz bir performans sergiliyor

Damon Albarn'ın yakın zamanda dile getirdiği, Taylor Swift'in kendi şarkılarını yazmadığına yönelik iddiası, şarkıcının hayranlarının birçok öfkeli tweet paylaşmasına yol açtı. Bu kişilerden biri de Şili Devlet Başkanı seçilen Gabriel Boric'ti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Boric, Albarn'ın yeni röportajında ortaya attığı, Swift'in "şarkılarını kendisinin yazmadığı" yönündeki asılsız iddialarına yanıt verdi.

Sol kanatta yer alan politikacı paylaştığı tweet'te şöyle yazdı:

Burada Şili'de, kendi şarkılarınızı kalpten yazdığınızı bilen büyük bir destekçi kitleniz var (böyle yazılı).

Dikkat çekmek için hakaret etmesi veya yalan söylemesi gereken tipleri ciddiye almayın. Güneyden kucak dolusu sevgiler Taylor.

Röportaj sırasında, Blur grubunun üyesi Albarn'a Swift'in şarkılarını kendisinin yazdığı veya ortaklaşa yazdığı söylenmişti. Albarn şöyle yanıt vermişti:

Bu sayılmaz. Ortaklaşa yazmanın ne olduğunu biliyorum. Biriyle birlikte yazmak, yazmaktan çok farklıdır. Kimseyi hor görmüyorum, sadece bir söz yazarı ve şarkıları biriyle birlikte yazan bir söz yazarı arasında büyük bir fark olduğunu söylüyorum. Bu, sonucun gerçekten harika olamayacağı anlamına gelmez.

En büyük şarkıcılardan bazıları, yani, Ella Fitzgerald hayatında hiç şarkı yazmadı. Şarkı söylerken gözlerimi kapatıp orada olmam gerekiyor. Sanırım bu anlamda bir gelenekçiyim.

Albarn şöyle devam etmişti:

Gerçekten ilginç olan bir söz yazarı ise Billie Eilish ve erkek kardeşi. Taylor Swift'den çok ona ilgi duyuyorum. Daha karanlık, o kadar da sonsuz derece iyimser değil. Çok daha hafif ve tuhaf. Bence o olağanüstü.

Tüm şarkılarında söz yazarı veya ortak yazar olarak resmen yer alan Swift, Twitter'da bu röportaja yanıt olarak, şu paylaşımı yaptı:

@DamonAlbarn bunu görene kadar sizin büyük bir hayranınızdım. TÜM şarkılarımı kendim yazıyorum.

Düşünmeden ettiğiniz laf tamamen yanlış ve ÇOK incitici. Şarkılarımı beğenmek zorunda değilsiniz ama yazdıklarımı itibarsızlaştırmaya çalışmak gerçekten berbat. VAY BE.

 


Boric'in destekleyici mesajı, Swift'in tweet'ine yanıt olarak paylaşıldı.

Şili'de aralık ayında yapılan başkanlık seçimlerini Boric kazanmıştı. Y kuşağından 35 yaşındaki Boric, martta göreve başladığında ülkenin en genç devlet başkanı olacak.

Sol kanatta yer alan Boric ülkede eşitlik için çalışmaya söz vermiş, zenginlere yönelik vergileri artırma, çevrenin korunmasına yardımcı olma ve bunların yanı sıra kadınlara ve yerli topluluklara öncelik verme vaatlerinde bulunmuştu.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU