Snoopy karakteri Charlie Brown'u seslendiren Peter Robbins ölü bulundu

Bipolar bozukluğu olan Robbins, bu rahatsızlıktan mustarip diğer kişileri hastalığı ciddiye almaya çağırmıştı

(AP)

1960'lardaki Snoopy (Peanuts) çizgi filminin sevilen karakteri Charlie Brown'ı seslendiren aktör Peter Robbins, 65 yaşında vefat etti.

25 Ocak Salı günü yaptığı açıklamada ailesi, Robbins'in geçen hafta hayatını yitirdiğini teyit etti.

Aile, bipolar bozukluğu olan aktörün intihar ettiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Robbins 2015'te, San Diego County Şerifi William Gore dahil bir dizi kişiyi tehdit ettiği gerekçesiyle mahkum edilmiş ve yaklaşık 5 yıl hapis yatmıştı.

Fakat çocukken meşhur olmuş oyuncu, döndüğünde iyimserdi ve bipolar bozukluğu olan kişilerin bunu "ciddiye almalarını çünkü hayatlarının kendisininki gibi bir ay içinde tersine dönebileceğini" söylemişti.

Robbins tahliye edildiğinde, "Hapishaneden çıktım ve daha iyi bir kişiyim. Bu deneyimi yaşadığım için çok daha alçakgönüllü, minnettar ve müteşekkirim" demişti.

Ayrıca cezaevine girmeden önce basın kuruluşlarına "manik döneme girdiğini" söylemiş ve bir karavan, bir mobil ev, iki Alman spor otomobili ve Snoopy isimli bir pitbull satın aldığını belirtmişti.
 


Kariyerine 1963'te çocukken başlayan Robbins, Charlie Brown'u seslendirerek ulusal çapta ünlenmişti. Aktör daha sonra, çocukluk kahramanı olarak gördüğü Charlie Brown karakterinin ve Snoopy'nin dövmesini yaptırmıştı.

1966'da F Troop adlı sitcomun "Çavuş ve Çocuk" başlıklı bölümünde yer almış ve Get Smart'ta gizemli "Dr. T" karakterini canlandırmıştı.

Robbins ailesi, aktörün hayranlarından mahremiyet istedi. Aile, gelecekte bir anma töreni düzenleyeceklerini belirtti fakat tarih vermedi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU